Slapp av!

Nå skal helgen nytes, og vi gir deg tipsene!

Publisert Oppdatert


Det har vært en hektisk uke, nå fortjener du å ta det med ro. Vi gir deg noen avslapningstips!

Å kunne slappe av er helt essensielt om du skal klare å nyte livet. Avslapning roer nerver og gjør deg lykkeligere som igjen holder deg frisk og sunn.

Tenk over at du skal nyte livet i rolige omgivelser alene eller sammen med positive mennesker. Venner eller kolleger som er negative vil smitte negativiteten over på deg. Unngå dem, eller få dem til å bli med på en positiv aktivitet!

Prøv dette

  • Lei en morsom film eller sjekk ut en morsom webside. Latter løser opp spenning i kroppen og slik blir livet bedre.

  • Yoga er ikke lenger en klisjé! Meld deg på ditt nærmeste treningssenter, eller kjøp deg en DVD med yogaøvelser. Bruk minst 15 minutter på yoga hver dag. Dette vil hjelpe deg til å slappe av i musklene.

  • Alenetid er undervurdert. Sett av fem til ti minutter hver dag og bruk den helt alene. Det beste er ofte å være alene om morgenen. Sett vekkerklokken til å ringe litt før og stå opp før noen andre. Nyt en kopp med grønn te under et varmt pledd, gjerne ute på balkongen dersom det er varmt vær. Det viktigste er at du er alene.

  • Bruk tid på trening, du trenger ikke sitte stille for å slappe av. Ta med deg favorittmusikken på øret og ta deg en tur ut. Eller skru musikken i stuen på full guffe og dans deg glad. Dette vil riste løs bekymringer i kroppen og gjøre deg klar til å møte det meste!

  • Rens inboxen din daglig. Nei, ikke e-post-inboxen, tankene dine! Kjøp deg en notatbok eller start en dagbok på PC'en. Hver kveld kan du skrive litt av hva som har skjedd, tanker som surrer i hodet ditt og ting du har oppnådd i løpet av dagen. Når du har renset hodet ditt litt, er det lettere å slappe av og å sove godt.

  • Rense inboxen din ukentlig. Denne ganger gjelder det PCen! Før du går hjem på fredag bør du sørge for at alle eposter er besvart eller slettet. Da slipper du å tenke på det du har glemt i helgen, og du kan begynne mandagen med blanke ark.

  • Ta deg et boblebad. Ta med deg miniradioen eller mp3-spilleren inn på badet og spill litt myk musikk, tenn et duftlys og hell i litt såpe i vannet. Ønsker du ikke musikk, ta med deg en bok eller et magasin.

  • Husk at avslapning er nøkkelen til et lykkelig og sunnere liv. Ikke vær redd for å være lykkelig og si til venner og familie når du ønsker å slappe av alene!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning