Slanking gir sjokoladesug

Engelske forskere mener at slanking påvirker deg mentalt slik at du får aller mest lyst på de tingene du forsøker å unngå.

Publisert Oppdatert
Slanking fører til at du får skamfølelse av å ha lyst på sjokolade, konkluderer forskerne.

85 kvinner deltok i studien. 2/3 av dem hadde slanket seg tidligere, og 15 % av dem hadde vært på slankekur mer enn sju ganger.

Alle kvinnene ble vist bilder av ulike ting, blant annet sjokolade, skriver Kvinner og klær på nett.

Etterpå måtte de besvare et spørreskjema angående deres holdning til sjokolade, og det viste seg at de kvinnene som hadde slanket seg før knyttet mer skam og dårlig samvittighet til sjokolade enn andre.

Gjør det motsatte

- Vi vurderte sjokoladesug opp mot skamfølelse og fant ut det var forskjeller mellom slankere og ikke-slankere hva angår de sammenlagte resultatene av disse tingene. Dette antyder at negative følelser og sug er tett forbundet, sier professor Ben Fletcher i en pressemelding.

- Slanking ser ut til å påvirke hvordan folk oppfatter mat, og i dette tilfellet, sjokolade. I stedet for å hjelpe folk med å spise sunnere og kutte ned på produkter som er dårlige for helsa, kan slanking føre til nettopp det motsatte; folk får mer lyst på akkurat de matvarene de prøver å unngå, sier Fletcher.

Les flere helsenyheter på Helseinfonett.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning