Slankende hjernetrim

Hun tenkte seg slank og gikk ned 32 kilo på ett år. Nå vil Bodil Krokvik hjelpe andre som sliter med vekten.

Publisert Oppdatert
- Etter over 30 år med spiseforstyrrelser og 19 år med overvekt har jeg nå fått et nytt liv; og jeg ville ikke ha byttet med en eneste Lottogevinst, sier Bodil Krokvik.

Etter å ha lest utallige bøker og prøvd det meste som finnes av slankemetoder, har hun nå funnet et opplegg som hun mener varer og som gir henne så mye glede at hun overhodet ikke frister å gå tilbake til sitt gamle liv.

Ned 32 kilo

Bodil Krokvik har vært i gjennom et spisehelvete i flere tiår, hun led av overspising og var avhengig blant annet av sjokolade. Nå har derimot livet hennes tatt en lykkelig og sunn vending.

- Jeg har lært å stoppe å spise i tide, lært å like følelsen av å "gå forbi kakestykkene" bedre enn selve "kaka". Jeg har lært å stoppe sug etter søte og salte ting, noe som sparer meg for masse dårlig samvittighet og selvforakt. Jeg har også fått masse humør og energi, og begynt å like å trene. Selv har jeg på et år gått ned 32 kg, og vekta går stadig nedover, forteller hun.

Som for de fleste andre som opplever spiseforstyrrelser, opplevde Bodil at sykdommen tok over det meste hadde i livet sitt. Og fordi hun vet hvor vanskelig det er, har hun lyst å spre budskapet om slankemetoden som handler om å tenke seg slank.

- Siden mitt liv med overvekt og spiseforstyrrelser til tider har vært et helvete både med tanke på selvforakt og økonomi, håper jeg at også andre kan få glede av opplegget, sier Bodil og fortsetter;

- Etter mange år som sjokoholiker kunne jeg etter en kort periode med noen av disse teknikkene gå inn i en kiosk/butikk uten å tenke på sjokolade, den føles helt likegyldig. Det er utrolig deilig, forklarer hun.

Kontroller tankene

"Tenk deg slank" - metoden er basert på forskning om hvordan hjernen bearbeider informasjon, hvordan hjernen kommuniserer med seg selv, samt forskning på hvordan man endrer tanker og følelser.

Når man skal slanke seg er det viktig at hjernen spiller på lag med deg og ikke jobber mot deg. Å bestemme seg for at nå skal man begynne å trene, spise mindre og sunnere hvis man innerst inne ikke liker å leve slik, vil bety å havne tilbake til gamle vaner og spisemønstre for de aller fleste, før eller siden.

Med "Tenk deg slank" - metoden er meningen at man skal lære å programmere hjernen til å ønske forandringene, føle glede over dem, og få dette til å bli varige tanker. Dette kan man lære om man vet hvordan hjernen fungerer og ved å bruke de riktige teknikkene.

Ble instruktør

Bodil har lært tankegangen og teknikkene gjennom psykolog Sigurd Stubsjøen som har behandlet overvektige i flere år.

-Han har, i motsetning til de fleste slankeopplegg, gode resultater med varig vektreduksjon. På grunn av at jeg har fått det så bra har jeg nå blitt sertifisert instruktør, og driver kurs i Stavanger. Det finnes også kurs i andre deler av landet, forklarer Bodil.

Hun mener at en hver person kan begynne med å lære hodet å tenke sunt og positivt, enten man lider av en spiseforstyrrelse eller ikke. Poenget er også å forebygge og bygge kroppen for en sunn livsstil.

- Selvfølgelig må man ikke må lide av overspising/tvangsspising for å ha glede av opplegget. Kurset er nyttig for alle som ønsker å gå ned i vekt, og kan kombineres med andre vektreduksjonsmetoder, sier hun.

Les mer om metoden på http://www.tenkslank.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning