Slankekrigen

Jeg er på krigsstien og skal inn i favorittkjolen og bikinien! Med litt disiplin og styrke kan jeg klare hva som helst – det inkluderer å miste noen kilo!

Publisert Oppdatert
Det som virker så utrolig vanskelig er i grunnen uhyre enkelt! Det handler "bare" om å snu tankegangen din, tvinge hjernen din til å tenke positivt og langsiktig, i tillegg til å være sterk. Jeg er lei av å føle meg dvask og slapp, misfornøyd med kroppen min og trøtt i tillegg, men det er jeg og ingen andre kan gjøre noe for å snu dette!

Ingen stor sak

Vi har skrevet det mange ganger før, du har lest det en million ganger og du er sikkert møkka lei, men likevel håper du alltid på en endring og derfor sitter du og leser denne artikkelen nå!

Hvis du fortsetter skal jeg dele mine tanker om hva jeg vil gjøre for å gå ned to-tre kilo, føle meg friskere, raskere, mer våken og ikke minst mer fornøyd med meg selv!

Været har vært bra i det siste og bleke, hårete nuppelegger har sett sollyset for første gang på ett år.

Det var kanskje ikke den hyggeligste opplevelsen å se sidehåndtakene henge over bikinitrusa eller enda flere cellulitter klumpe seg over mine tidligere lekre lår. Solen gjør likevel underverker når den bruner, og straks føler man seg litt freshere.

Men selv om man ikke alltid er brun og fresh, kan man likevel se fantastisk ut så lenge man setter foten ned for seg selv og lover at du og ingen andre skal bestemme over matvanene og treningsvanene dine. Oppskriften jeg har tenkt å følge er forsåvidt enkel; spise mindre, trene mer - rett og slett bruke flere kalorier enn jeg spiser!

Du kan enkelt gå ned i vekt selv om du skal feste i helgen eller dra i kakeselskap til slektninger - uten at det blir noe oppstyr eller samtaleemne av den grunn!

Små porsjoner

Jeg og uendelig mange andre er glade i mat og elsker å spise og drikke. Men jeg tror at nøkkelen er å moderere seg. Et eksempel er om du, som undertegnede, bor alene og lager en middag nok til fire personer. Jeg pleier å lage en fin liten tallerken til meg selv og sette restene i kjøleskapet eller i frysen. Da har man middag i noen dager fremover og man kan heller unne seg noe annet når helgen kommer.

På markedet i dag finner vi mange slankemiddager vi kan lage til i mikroen. De inneholder ikke alltid færre kalorier enn andre retter, men de baserer seg hovedsaklig på at man spiser mindre porsjoner enn man er vant til.

Klarer du dette, kjenner du at du er akkurat passe mett og god, blir oftere sulten, spiser oftere og forbrenner kalorier med større fart!

Spiserutiner

Når jeg klarer å spise mindre porsjoner skal jeg også klare å spise til faste tider hver dag. Rutiner kan være kjedelige, men de fungerer! Har man faste tider der man spiser frokost, mellommåltid, lunsj, mellommåltid, middag og til slutt siste mellommåltidet, føler man virkelig at man er godt i gang med en vellykket slankemetode. Mange kostholdseksperter, leger og ernæringsfysiologer anbefaler at man fyller kroppen regelmessig med god og sunn kost og mye væske til samme tid hver dag, slik holder vi forbrenningen høyest mulig og går dermed ned flere kilo!

Du kan gjerne kontakte veiledere på for eksempel treningssentre som kan hjelpe deg å sette opp en spiseplan for deg, alt etter hva du liker av mat og drikke.

Jeg er veldig glad i fiberrike knekkebrød med magert pålegg, toppet med paprika og avocado. Jeg drikker mye grønn te og prøver å ikke spise så store middagsporsjoner. Men du må selv finne ut hva som passer deg best.

Ikke glem trening

Trening behøver ikke være gørr kjedelig. Skal du gå ned noen kilo, må du bevege deg slik at du forbrenner mer enn du putter i deg av kalorier. Eksperter uttaler ofte at du bør trene minst tre ganger i uken, da må du kombinere styrke og kardiotrening.

Når du trener på en tredemølle, stepmaskin, sykkel eller svømmer, er med på aerobic eller spinningtime, svetter du godt og jobber cardiovaskulert - kondisen holdes på et høyt nivå. Dette bør du gjøre minst to ganger i uken, helst i 60 minutter per gang.

Du må trene styrke for å bygge muskler som kan hjelpe deg å forbrenne mer kalorier hver dag. Du bør også trene styrke minst to ganger i uken.

De fleste treningssentre har veildere som vil guide deg gratis gjennom studioet og forklare hvordan du bruker alle apparatene. I tillegg kan de lage et treningsprogram som passer deg. Kontakt personene i resepsjonen så vil de helt sikkert hjelpe deg.

Er du med meg? Lykke til på ferden og sett i gang!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning