Sixpack

Fysisk trening er en av de absolutt beste og mest effektive hjelpemidlene ved en røykeavvenning. For det å trene og det å røyke, hører bare ikke sammen.

Publisert Oppdatert
Ikke en gang ordene passer sammen. Det er som å si engblomster og maursyre.
Det ¿nnes to diametralt motsatte typer sixpacks. Den ene er den som kjøpes inn til lørdagskvelden, når du skal ¿eske deg på sofaen med Grandiosa og chilinøtter. Den gjør deg halvtåket og glad i alt som er på fjernsynet, den smeller ut magen og bilringene, og den øker lysten på røyk.

Den andre typen sixpack er mer sjelden, og langt mer slitsom å skaffe seg. Det er den jentene peker på når de ser magemusklene til Supermann og Lynvingen.
Når du skal begynne å trene, er det viktig at du gjør det på en måte du trives med, og ikke starter med et fanatisk opplegg. Ellers vil du raskt være tilbake i stabilt sideleie i sofaen. Og i det daglige kostholdet trenger du ikke å underdrive ved å sultefôre deg på kålrabi, vann og tørre brødskalker. Det blir bare tull. Spesielt hvis du kombinerer det med trening. Treningsmedisin er den eneste medisin i denne verden som kommer opp mot begrepet mirakelmedisin. Uansett hvor handikapet du måtte føle deg på de første joggeturene rundt i huset, og uansett hvor salrygget de første armhevingene måtte være, vil det garantert gjøre det lettere å slutte å røyke hvis du begynner å trene litt.

(Artikkelen er et utdrag fra en av metodene i den nye boken 101 måter å slutte å røyke på, av Atle Bredesen.)


Foto: Dreamstime.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning