Sex under svangerskapet

Graviditeten er ikke en god grunn til å pause med sex, den har både du og mannen din godt av!

Publisert Oppdatert
Det kan være en prøvelse for kroppen å gå gravid, men det beste du kan gjøre er å prøve å leve så normalt som mulig. Og du skal ikke slutte med sexen!

Godt sexliv

I boken "Hot Mamas" skriver sexolog Lou Paget om flere viktige punkter som gjør det lettere for deg å være en sexy, vordende mor.

Et av tipsene hun kommer med er å planlegge sex slik at dette ikke nedprioriteres. Selv om dere venter barn eller har barn fra før, dere fortjener begge to å ha et godt og hyppig sexliv!

Gode tips

  • Det er like viktig å planlegge sex som alt annet du skal ha plass til i livet.

  • Hvis dere har barn, skaff barnevakt og send dem ut i parken eller på en annen utflukt. Med andre ord: Finn en måte du og mannen din kan få huset for dere selv på. Sørg for minst to timer, og bruk tiden som dere vil, om det så er å sove.

  • Hvis dere ikke har barn, men likevel er for slitne og travle til å finne tid til lidenskap, må dere legge det inn i timeplanen på samme måte som alle andre ting dere forplikter dere å gjøre. Et annet tips er å unngå å planlegge sex på fredagskvelden. Da er dere kanskje for slitne. Prøv heller å ta en pause midt i uken, en tisdag eller onsdags ettermiddag, for eksempel.

  • Hvis hovedproblemet synes å være morgenkvalme, skal du vite at sex og orgasme faktisk hjelper mot dette. Ligg deretter rolig og slapp av sammen med kjæresten din til kvalmen reduseres.

  • Prøv å finne tid til nærhet, enten seksuelt eller emosjonelt - minst en gang i uken.

  • Gjør sex moro igjen ved å dyrke det deilige gjennom en felles hemmelighet. Har dere en hemmelighet sammen, vil dette bringe dere nærmere hverandre, både i sinn og kropp.

  • Planlegg morsomme stevnemøter. Ikke vent på at lysten plutselig skal dukke opp. Planlegg en forførelse eller en annen seksuell opplevelse du vet at vil fungere for forholdet deres, langt borte fra hektisk dagligliv med ansvar og forpliktelser.    Kilde: Lou Paget, "Hot Mamas", Pantagruel Forlag, 2006

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning