Selvtilliten på topp!

Alle kan få bedre selvtillit. Les hvordan.

Publisert Oppdatert
Problemet med lav selvtillit er at vi som oftest er skyld i den selv. Her er hva eksperter og psykologer mener du kan gjøre.

1. Sosialisering

Godta og forstå at alle til en viss grad synes det kan være vanskelig å starte en samtale med en ukjent. Når du forstår at dette er vanlig for de fleste, vil det ikke være så vanskelig for deg å snakke med flere personer du ikke kjenner så godt. Det vil resultere i at du blir en person som er god på å ta kontakt med andre interessante mennesker og som føler at du er også er interessant.

2. Tillat glede

Om du er en av de som bekymrer deg før du skal gjøre noe som betyr mye for deg, og dermed undertrykker alle forventninger og gleder, kan det være lurt å slutte med det. Det er viktig å kjenne på suksessen du eventuelt opplever. Dersom du tillater deg selv å glede deg over det du klarer å oppnå, vil tankesettet ditt være annerledes om du mislykkes i noe. Da vil det nemlig være lettere for deg å kjenne at du lever og dessuten er du rustet og beredt til å fortsette på ny.

3.Sett deg selv først

Neste gang du bekymrer deg for hvordan det du gjør vil påvirke andre mennesker, spør deg selv; " Dette kan gjøre at noen personer føler seg ukomfortable, men er det en god nok grunn for meg til å gi opp målet mitt?". Så lenge du ikke lyver, er utro eller uanfektet påfører andre smerte, skylder du deg selv å gå for det du selv ønsker. Forstå at det absolutt ikke er du som er problemet om andre er opprørt over noe. Du kan ikke alltid la andres lykke gå fremfor din egen.

4. Bekjemp overarbeiding

Forsøke å se på arbeidet du gjør som en mulighet fremfor en blokkering. Motivere deg selv med tanken på hvor godt det vil føles når du har kommet deg igjennom den tøffe og travle perioden på jobben. For noen kan det hjelpe å tenke på de menneskene som ønsker å se deg slite og mislykkes i jobben du gjør, tenk at du skal slå de ned i støvlene, vise at de tok feil av deg og at du tar utfordringen på strak arm.

5. Spør om det du ønsker

Tenk over dette; det er bedre å ha det ukomfortabelt i det øyeblikket du spør om noe du vil enn å gå rundt over lang tid og håpe på at omverden skjønner hva du vil og hjelper deg med det uten at du trengte å spørre. Ta deg selv i nakken og spør om høyere lønn, mer oppmerksomhet fra kjæresten din eller hva du måtte ønske. Dette fører ogå til at du får kontroll over livet ditt, mer makt og du setter en høyere standard for deg selv i forhold til andre. Folk ser på deg med respekt.

6. Ikke tro på flaks

Ikke gå å vent på at noe skal skje av seg selv, vit at du må ta saken i egne hender for å oppnå suksess i livet ditt. Ikke la folk si at du trenger et startspark bak for å komme i gang, gjør noe med det selv! Ikke tenk at om det er meningen at du oppnår det ene eller det andre, så skjer ting av seg selv, dette stemmer ikke. Du avgjør selv det meste i livet ditt, jobb med hevet hode og gå for det du ønsker isteden for å stole på flaks.Kilde: about.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning