Saldo er: Hundre millioner, seks..

Hva ville du ha gjort om du hadde sinnsyke mengder med penger? Hvis du hadde hatt hundrevis av millioner på konto, og med alle muligheter. Hva da?

Publisert Oppdatert
Det er et fåtall av oss som har et ellevesifret beløp på kontoen, men desto flere er det som drømmer om den store rikdommen. Men tenk om man plutselig fikk overført 100 millioner kroner. Hva da?

De åpenbare tingene er enkelt å liste opp. Nytt sted å bo, kanskje ny bil, en reise for meg, min familie og mine beste venner. Betale ned lån og kanskje unne meg litt ekstra i hverdagen. Men så stopper det opp. Jeg kommer faktisk ikke på noe mer. Det er klart jeg kan shoppe som en gal eller kjøpe bursdaggaver for flere millioner. Men gir det meg noe? Neppe..

Det er nettopp lengselen etter disse dyre tingene og den store bankkontoen som er drivkraften min, ikke tingene i seg selv. En kjole til et par tusen kroner er mye gjevere å ha i skapet hvis jeg vet at jeg har måttet jobbe og slite for pengene den kostet. Hvis jeg hver dag i to uker går forbi butikkvinduet, og får mer og mer lyst på kjolen, da er det en fantastisk følelse når jeg endelig går inn og kjøper den. Blir følelsen like god hvis jeg kan kjøpe den første gang jeg ser den? Neppe..

Allikevel drømmer jeg om å bli rik. Tenk å ha en konto som aldri blir tom. Tenk å kunne dra på ferie hvor man ville, når man ville. Tenk å kunne overraske en gammel syk tante med ny bil. Det høres jo flott ut, hvis jeg hadde fått tre ønsker, så hadde rikdom, vært en av dem. Dette altså til tross for at jeg tviler sterkt på at jeg hadde blitt lykkeligere.

Men la oss snakke litt om de som allerede har alle disse pengene. På Forbes' offisielle liste over verdens rikeste kjendiser troner George Lucas øverst av dem alle, med en formue på 290 millioner dollar. Naturlig nok er det film Lucas tjener mest på. Rett under finner vi den første kvinnen, nemlig Oprah Winfrey, som må ta til takke med 225 millioner dollar. Oprah har flere ben å stå på når det gjelder inntekt, i tillegg til TV-showet gir hun nemlig ut bøker, blader og filmer, hun har en egen bokklubb med flere millioner medlemmer, og på toppen av det får hun en god andel av kaka til Dr. Phils show, som i likhet med Oprah Winfrey Show blir produsert av Harpo Studios. Ingen store muligheter for at denne dama skulle gå konkurs..

Så er det jo også sånn, at de rikeste kjendisene naturlig nok også er de mest profilerte. Vil jeg ha alle disse pengene hvis det fører til at jeg ikke kan gå på butikken uten å bli overfalt? Vil jeg ofre mitt rolige og personlige privatliv bare for å ha en fet bankkonto? Hvor mye koster privatlivet mitt? Når jeg tenker meg om så satser jeg heller på en Lottogevinst. En norsk en altså, på tre-fire millioner. Da kan jeg kjøpe meg nytt sted å bo, ny bil, betale ned lån, og reise litt. Men da er det brått slutt også.

Har du også lyst til å bli rik? Hør hvordan , i dag klokken 12.00 på Radio Moss, der Hilde og Jessica snakker om rikdom.

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning