Røyke-avvenningsklokken

Å slutte å røyke er ikke enkelt. Det finnes mange typer hjelpemidler for røyeavvenning på markedet. Her viser vi en av dem.

Publisert Oppdatert
En assisterende professor i medisin ved Rush University i Chicago har oppfunnet en røykeavvenningsklokke som viser hvor lang tid som er gått siden du tok din siste sigarett, hvor mye penger du har spart ved å redusere forbruket, og hvor lenge du bør vente til neste.
Den ser ut som en helt vanlig klokke, helt til du trykker på knappene. Oppfinnelsen heter QT-Watch. Hvis du liker å fikle med elektroniske duppeditter og ønsker å slutte på en mest mulig trendy måte, kan du skaffe deg en kamuflert røykekurator til å ha på armen.

QT-Watch kan programmeres ved å legge inn ditt eget navn, hvor mange sigaretter du røyker daglig, hvor mye det koster for en pakke sigaretter der du bor, og datoen du bestemmer for å ta den absolutt siste sigaretten. Og vips, så er du i gang med det hittil eneste kjente røykeavvenningsprogrammet som bæres rundt på armen.
Opplegget er basert på at den lagrer en egen profil på deg, og denne kan fortløpende vise hvordan du ligger an i forhold til en "gjennomsnittlig" røykers slutteprofil. Klokken er dessuten programmert med 400 forskjellige motiverende tekstmeldinger.

Hvis du i tillegg til klokken benytter farmasøytiske eller naturmedisinske avvenningspreparater, vil den ta hensyn til dette. Den kan for eksempel fortelle deg når du må bytte røykeplaster eller ta neste urtedrikk eller vitaminpille.

QT-Watch koster cirka 1000 kroner på The Quitting Time Watch.com

(Artikkelen er et utdrag fra en av metodene i den nye boken 101 måter å slutte å røyke på, av Atle Bredesen.)

Foto: Dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning