Reduser cellulittene

Klumper og ujevnheter på lårene er en pest og en plage. Nå jobber forskerne for fullt så kvinner skal kunne kvitte seg med cellulittene.

Publisert Oppdatert
I flere år har eksperter uttalt at den eneste måten å kvitte seg med cellulitter på, er å slanke seg med streng diett og trene hardt. Dette er frustrerende for mange da det er et faktum at til og med olymiske deltakere lider av bulkete lår.

Nå kan alt dette endre seg. Forskere jobber på spreng for å utvikle behandlingsmetoder som skal produsere synlige endringer hos størsteparten av kvinnene som prøver. Mange skulle ønske at disse behandlingene vil gjøre magi og få alle cellulittene til å forsvinne helt, men det går dessverre ikke. Likevel er følgende prosedyrer de beste for å redusere cellulittene.

Laser mot fettet

Smertefrie laserbehandlinger er det seneste på markedet. Laserene skal glatte ut fettlagrene for å få en jevnere overflate. Den ene typen TriActive vant nylig en pris fra U.S Food and Drug Administration (FDA) der den presenteres som en effektiv cellulittbehandling. En tilsvarende laser er VelaSmooth som kombinerer radiobølger, infrarødt lys, rullende massasjehoder og suging, er under produksjon. Begge lasertypene skal gjøre huden fastere ved å behandle kollagenet mens de smelter de overflødige fettvevene.

Prisnivået vil ligge på 1400 kroner per behandling.

Drømmekremer for fastere hud

Utallige kremer lover å kurere cellulitter, men de aller, aller fleste kremene er egentlig bare en dyr bodylotion. Du kan finne kremene hos hudpleier, se etter "retinol" på emballasjen. Men de beste kremene er de du kan få på resept hos legen. Retinolkremer skaper en fastere og tykkere hud som skal hjelpe til å kamuflere cellulittene. Mens du smører kremen på, må du også smøre deg med tålmodighet, det går minst åtte uker før du kan begynne å se resultater.

Prisnivået ligger fra rundt 200 kroner til 600 kroner.

Massasjedrakt

Dette var en stor nyhet på 1990-tallet når endermologi ble den første FDA-godkjente metoden for å redusere cellulitter. Dette er nå den mest brukte cellulittfjernings prosedyren hos leger og på forskjellige spa. Metodene brukt er blant annet å skvise deg selv inn i en kroppsnær drakt i nylon og spandex. En tekniker styrer drakten med å suge fast et massasjeapparat på overflaten på de største problemområdene. Apparatet drar, suger og skviser området mellom 20 og 30 minutter. Behandlingene varierer mellom 10 og 20 ganger, avhengig av hvor nye apparatene er.

Prisnivået ligger på mellom 800 kroner og 1200 kroner per behandling.Kilde: about.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning