Pass deg for skatteinnkreveren!

Har du fått feil skatteoppgjør og tror du slipper å betale restskatten, kan det koste deg dyrt.

Publisert Oppdatert
Betaler du ikke den feilaktige restskatten innen fristen, kan kemneren begjære tvangsutlegg.

Mange feil

Også i år er dem mange som har fått beregnet feil skatt. Spesielt utsatt er de med aksjer eller fondsandeler. Så sjekk skatteoppgjøret nøye for å unngå at du betaler for mye skatt.

Finner du feil i skatteoppgjøret, KLAG!

Oppdager du feil i skatteoppgjøret må du klage innen den 2.november. Her viser vi deg hvordan du skal klage.Oppdager du feil i skatteoppgjøret må du klage innen den 2.november. viser vi deg hvordan du skal klage.

Oppdager du fradrag du glemte å oppføre i selvangivelsen? KLAG!

Fortvil ikke, du har anledning til be om at ligningen endres. Har du glemt å kreve fradrag for SFO, så send inn klage og be om at ligningen endres. Du kan til og med be om å endre ligningen for de 3 siste årene hvis du oppdager at du glemt å få med alle fradragene du har krav på. Mer om det finner du her.

Jippi - penger til gode

Får du penger igjen på skatten, blir de innbetalt på din bankkonto allerede i løpet av denne uken.Får du penger igjen på skatten, blir de innbetalt på din bankkonto allerede i løpet av denne uken.

Restskatt - når skal den betales?

Restskatt skal betales den 2. november. Får du en restskatt på over 1 000 kroner, betales restskatten i 2 avdrag - den 2. november og den 7. desember. Restskatt under 100 kroner kreves ikke inn.

Renter på restskatt

Renter på restskatt legges til restskatten og må betales samtidig med restskatten. Betalte du restskatten innen den 30. april, slipper du renter.

Hva hvis du ikke kan betalte restskatten innen fristen?

Staten er en tøff innkrever, så du blir hardt straffet med høye renter og trussel om rettslig innkreving etc hvis du ikke betaler restskatten i tide. Har du betalingsproblemer, så ta for all del kontakt med Kommunekassen i kommunen der du bor, og gå i dialog med de.

Renter på restskatt legges til restskatten og må betales samtidig med restskatten. Betalte du restskatten innen den 30. april, slipper du renter. Staten er en tøff innkrever, så du blir hardt straffet med høye renter og trussel om rettslig innkreving etc hvis du ikke betaler restskatten i tide. Har du betalingsproblemer, så ta for all del kontakt med Kommunekassen i kommunen der du bor, og gå i dialog med de.

Hva hvis du blir krevd for feil restskatt?

Du er nødt til å betale restskatten selv om du har klaget og mener at den er feil. Får du medhold, blir for mye innbetalt skatt tilbakebetalt.

Du er nødt til å betale restskatten selv om du har klaget og mener at den er feil. Får du medhold, blir for mye innbetalt skatt tilbakebetalt.

Unngå tvangsinndrivelse!

Er det store feil i skatteoppgjøret slik at du blir krevd for en stor feilaktig restskatt, bør du kontakte Kommunekassen som står for innkrevningen. Legg frem saken og send de en kopi av klagen.

Er det store feil i skatteoppgjøret slik at du blir krevd for en stor feilaktig restskatt, bør du kontakte Kommunekassen som står for innkrevningen. Legg frem saken og send de en kopi av klagen.Be om at innkrevning blir stilt i ro frem til klagen behandles og skatteoppgjøret korrigeres. Så slipper du å bli utsatt for tvangsinndrivelse mens du venter på at klagen behandles.

Mer om skatt finner du her.Les mer på Kvinnesiden.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning