Pappas eget nettsted

Da Sverre Vikøren Nøkleby skulle bli pappa til lille Filip oppdaget han at det ikke fantes noen god side for pappaer. Og vips! Ideen om nettstedet verdensbestepappa.no ble født.

Publisert Oppdatert
Det finnes flust av nettsteder for vordende og nybakte mødre. Men selv om pappa som regel har minst like stort behov for å snakke om den store begivenheten som mamma, har det tradisjonelt sett ikke vært helt akseptert å snakke om babyen, fra mann til mann. Derfor startet Sverre verdensbestepappa.no, et nettsted der fedre bestemmer og har enerett, og der praten ikke handler om ammeinnlegg og sting i underlivet.

-Det er nok noen som har forsøkt å lage en liknende side før, men ikke lykkes helt. Jeg er dataingeniør og har drevet med nettsider på fritiden i flere år, noe som nok hjalp meg i å lage en bedre side. Jeg får også god hjelp fra alle de aktive brukerne i forumet, sier han til Kvinneguiden på spørsmål om hvorfor han har fått til noe ingen andre har tenkt på.

Stadig større

Det var da kona var 4 måneder på vei at Sverre følte et behov for en nettside han ikke fant, og dermed var planleggingen i gang. Nettstedet er som navnet tilsier laget for menn, og et sted der ingen mammaer kan rette pekefingeren mot menn som ikke helt har funnet plassen sin.

-Jeg startet siden for å gi et tilbud til nybakte og kommende pappaer, meg selv inkludert, sier Sverre.

Nå begynner trafikken å ta seg opp, og flere og flere pappaer viser sin interesse.

-Det er gøy å se at verdensbestepappa.no vokser, og målet er å hele tiden være den største pappasiden med det største pappaforumet i Norge. Om siden kan bidra til en bedre likestilling for fedre, er det flott, sier Sverre.

Det skulle vel egentlig bare mangle at en pappaside så dagens lys når vi ser på trenden med myke menn og økt mulighet for pappaperminsjon. Alt i alt kan det synes som det har blitt litt mer akseptert å være heltidspappa?

-Det tror jeg nok ja. Nå har ikke jeg vært pappa før nå, men det virker som det blir mer og mer vanlig at fedre tar ut mer enn minimum kvote permisjon. Innleggene på forumet viser også at mange engasjerer seg i det å være pappa.

Vokser med papparollen

Da Filip kom til verden for tre og en halv måned siden fortsatte siden å vokse, for å bli pappa var ikke helt som Sverre hadde trodd.

-Å bli pappa var fantastisk, men samtidig føler jeg de første par-tre ukene var en følelsesmessig berg og dalbane. Vi hadde nok noen urealistiske forventninger, det er for eksempel vanskelig å gå på fisketur med en nyfødt baby, flirer han.

Og nettopp det med manglende pappafølelse er det nok mange som kjenner seg igjen i. Mamma har naturlig nok en fysisk tilhørighet til barnet både før og etter fødsel, men hva med pappaen? Sverre er klar på at forumet gjør det lettere å diskutere hvordan det egentlig er, for det er nemlig ikke rosenrødt hele tiden. Og at gutta har et behov for å snakke med hverandre om den nye verdensborgeren, er det liten tvil om.

-Jeg har fått utelukkende positive tilbakemeldinger etter at nettsiden ble lansert. Mange skriver på forumet at de har vært på utkikk etter en slik side, og er glad over å finne et aktivt forum. Mange setter også stor pris på å kunne diskutere oss gutta imellom, uten innblanding fra kvinner, forteller Sverre.

Og det er gutteprat det går i. I forumet snakkes det i tillegg til ren pappaprat også om andre typiske gutteting som gadgets, bil og sport. Hvis kvinnen i huset lurer på hva dette egentlig dreier seg om er hun velkommen inn på besøk hun også. Så lenge hun holder seg i forumets "Mammahjørne"..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning