På overtid og klar som ett egg?

Har du gått over termindatoen, og er overmoden for å få krapylet ut av magen og inn i armkroken? Vi har laget en oversikt over ting du kan gjøre og spise for å sette i gang fødselen.

Publisert Oppdatert
De fleste gravide er rimelig fed up av den store magen, de hovne bena og vonde kynnere når svangerskapet går mot slutten. Heldigvis finnes det et par ting man kan gjøre som skal hjelpe kroppen å forstå at det er på tide å trykke!

Begynn med husarbeid. Siden dere snart skal bruke all deres tid på å konsentrere deg om den lille er det praktisk å få gjort unna støvsuging og vindusvasking. Beveg deg høyt og lavt, legg deg på alle fire og vask alle kriker og kroker. Ikke bare blir det skinnende rent, men den lille i magen begynner forhåpentligvis snart å forstå at det er på tide å hilse på!

Etter husarbeidet er det sikkert blitt tid for middag. En oppskrift på «fødepizzaen» går Norge rundt, og selv om virkningen er ukjent er det jo godt med pizza, så det kan ikke skade å prøve.

Fødepizza

9 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
3 ss olivenolje
3 dl vann

(Tilsett eventuelt mer vann/mel hvis deigen er for fast/løs)

La heve til dobbel størrelse.

Fyll:
1 stor løk
500 gram kjøttdeig
4 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpure
1 ts malt muskat
1 ts salt
½ ts chilipulver
½ ts pepper
½ ts oregano
½ ts basilikum
2 dl vann
ost

Brun kjøttdeigen og hakket løk i smør eller olje. Ha i hakket hvitløk mot slutten. Hell over resten av ingrediensene (bortsett fra osten), og la småkoke i noen minutter. Bre over pizzen, og fordel revet ost på toppen

Stekes i midten av ovnen på 225 grader i cirka 20 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.

Til pizzaen kan du drikke bitter lemon eller et glass vin, som begge skal bidra til at fødselen får en kickstart.

Hvis det fortsatt ikke er tegn til fødsel kan du ta bena fatt, og gå deg en laaang tur. Gå i bakker og trapper, og ikke vær redd for å bli sliten. Så lenge du ikke har vondt er det bare sunt å svette litt.

Når du kommer hjem er det på tide å la mannen gjøre en innsats. Inviter han inn på soverommet, og følg følgende oppskrift, som er hentet fra Rikshospitalet:

Legg deg på ryggen med hodet og skuldrene godt støttet opp av så mange puter som du synes er behagelig. Partneren skal stå på kne med ansiktet mot deg mellom beina dine. Løft det ene benet så foten hviler på hans skulder. Gjør det samme med det andre benet. Selv om denne stillingen ikke er behagelig gjør den det mulig for penis å trenge så langt inn at penishodet berører livmormunnen.

Det er ikke nødvendig at du får orgasme, men en orgasme kan starte sammentrekninger som senere danner det rytmiske mønsteret for de tidlige veene.

Nå han har hatt sædavgang bør han bli inne i deg i ca 5 min., og du skal ligge i samme stilling med bena høyt i 10-15 min så livmorhalsen blir badet i sæd. Det er også viktig å stimulere brystvortene med hendene eller tungen, dette kan gi virkning også uten samleie. Ca 20 min med stimulering avbrutt av andre former for kjærtegn passer de fleste kvinner.

Etterpå: slapp av og døs gjerne litt. Selv om du ikke har startet sammentrekningene i livmormusklene, har du ganske sikkert hjulpet livmormunnen til å åpne seg raskere.

God fødsel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning