På diett med iskrem

Her er fem usunne mattyper du ikke trenger å styre unna!

Publisert Oppdatert
Det viser seg at rødt kjøtt,iskrem og kebab er bedre for deg enn du trodde!

Det finnes masse usunne mattyper vi bør holde oss unna eller spise minst mulig av. Nå kan du derimot trøste deg med tanken om at iskrem faktisk hjelper deg å holde deg sunn!

Iskrem

Det er selvsagt ikke bra å spise en stor skål med sjokoladeis fremfor TVen hver eneste kveld. Men du behøver ikke å utelukke iskrem fra kostholdet for å holde deg slank heller. En vanlig iskremkule på 75 gram inneholder 114 kalorier og 6 gram fett, noe som faktisk er et mye bedre valg etter et måltid enn et ostekakestykke som inneholder 511 kalorier og hele 43 gram fett!

Hvitt brød

For å få i oss nok fiber er det mange som har byttet ut hvitt brød med grovbrød for lenge siden. Nettstedet Timesonline forteller at et typisk hvitt brød inneholder 0,8 gram fiber per 50 gram skive, grovbrød inneholder 2,5 gram fiber per skive og målet bør være å få i deg 18 gram fiber per dag. Når det gjelder mineraler derimot, er det hvitt brød som gjelder.

Rødt kjøtt

Hvis du har sluttet å spise rødt kjøtt fordi du ønsker å være sunnere, skal du vite at renskåret, rødt kjøtt inneholder mindre fett enn kyllingkjøtt! 100 gram kyllingkjøtt inneholder 129 kalorier og 4,8 gram fett sammenlignet med rødt kjøtt som inneholder 135 gram kalorier og bare 4,5 gram fett i samme vekt. Renskåret rødt kjøtt gir deg også energigivende jern som mange kvinner har for lite av, og nesten fire ganger mer sink som hjelper på immunforsvaret.

Smør

Om du har høyt kolesterol er det lurt å bytte ut hardt smør med myk margarin eller olje. 10 gram smør gir deg totalt 8 gram fett hvorav 5 gram er mettet fett. Dette er rundt en fjerdedel av en kvinnes anbefalte daglige inntak. Dette er samme mengde fett som du finner i en liten kaffe latte. Bytter du latten med en cappuccino med skummet melk, kan du fint bruke smør til frokosten eller lunsjen. Smør er også rikt på vitamin D.

Kebab

Kebab har ikke et særlig sunt rykte på seg, men det trenger absolutt ikke å være nei-mat! Hvis du spør om ekstra salat, ber om rent kjøtt og ikke farse, og i tillegg begrenser eller dropper dressingen, så trenger du ikke la samvittigheten gnage.



Kilde: Timesonline



Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning