Ny hverdag

Ta grep om ditt liv og bestem deg for å leve sunt!

Publisert Oppdatert
Når du har bestemt deg for at du vil gå ned i vekt, krever det at du er streng med deg selv og at du planlegger nøye hvordan du har tenkt til å nå målene dine.

Planen

Det absolutt viktigste er i følge slankeeksperter å holde fokus.

 • Matdagbok

  Det finnes ikke noe bedre verktøy for slanking enn en matdagbok. Om du skriver ned hva du spiser og drikker hver dag, holder du kontrollen på kaloriene du får i deg.


I tillegg får du oversikten over det som gjør at du legger på deg og hva slags mat du må passe på å styre unna. Å føre en detaljert matdagbok i minst to uker reflekterer matvanene dine og hjelper deg godt på veien.

 • Kunnskap

  Om du tilegner deg kunnskap om mat og sunt kosthold, vil dette hjelpe deg å nå målene. På nettet finnes det massevis av nyttige sider, i tillegg finnes det tusenvis av bøker om temaet.

  Du kan gjerne melde deg på matkurs og gruppesamtaler, eller melde deg inn i en nettklubb.

 • Kontroll over trøstespising

  Det er selskap i mat, men det kan bli vel mye til tider. Om du føler at du ikke helt har kontrollen over trøstespisingen, bør du prøve å beskrive følelsene dine i matdagboken også.

  Skriv ned hvordan du føler deg før du spiser, når du spiser og etter at du har spist.

  I perioder kan du sjekke matdagboken og se hvilke følelser som går igjen.

  Om du oppdager at du ikke takler stress eller triste situasjoner uten å spise, eller du spiser når du føler deg alene, da er du en trøstespiser. Ikke nøl med å bestille en time hos en terapeut eller lignende, før du lærer deg å kontrollere følelsene vil du heller ikke kunne gå varig ned i vekt.

 • Beveg deg!

  Om du ikke er vant til å trene, behøver du ikke haste av gårde til en times aerobic.

  Bare kom deg utendørs og ta en rask tur i ti minutter annenhver dag.

  Det er alt du behøver akkurat nå. Husk på at enhver form for mosjon og aktivitet er bedre enn ingenting i det hele tatt. Når du føler deg mer komfortabel, legg til ti minutter og gå oftere.  Kilde: about.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning