Ny energi på en uke

Hvem vil vel ikke ha mer energi å rutte med? Når du kommer i form, vil også energien komme snikende. Vi viser deg hvordan.

Publisert Oppdatert
Om du alltid er utslitt skal du vite at den beste måten å få tilbake energi på , er å trene, til og med når du ikke føler for å løfte på en lillefinger. Du kan få energi på en uke bare ved å følge en enkel plan.

Minus fem kilo

Ny forskning viser nemlig at forholdet mellom trening og energi er avgjørende for hvor opplagt du er hver dag. Dessuten trenger du bare gjøre litt øvelser for dagen for å føle deg bedre.

Tenk på treningen som en slags garanti på at du vil få energi for innsatsen. En undersøkelse gjort av University of Georgia sjekket 70 studier gjort tidligere, hvor mer enn 6,800 personer svarte. Det kom frem at konsekvent trening øker energien og senker sjansene for kreft og hjertesykdommer. Og fremfor alt viser resultatene at det ikke skal flere måneder med hard trening til for at personer skal kjenne endringer i kroppen.

Nedenfor kan du lese en ukeplan for hvordan du kan komme deg i gang. Holder du ut i åtte uker, kan du faktisk gå ned fem kilo!

Mandag

Start uken med å trene din favoritt kardioaktivitet i 20 til 30 minutter . Tenk at du føler deg bedre når du har kommet i gang med treningen, fremfor at du skal trene når du føler deg bedre. Jogge, sykle, danse, bli med på aerobic - hva som helst!

Tirsdag

Våkne opp og gjør fire enkle energiøvelser. Start med å holde hver stilling i ti sekunder, og etterhvert som ukene går, kan du holde hver stilling i 40 sekunder da du blir sterkere med tiden. Energiøvelser er statisk trening, du kan velge akkurat hva du vil. Tips er for eksempel knebøy med rumpa godt ut, noe som trener rumpe og lår.

"Planken" på gulvet stabiliserer mage og rygg, statisk armhevning trener bryst, skuldre og biceps. Siste øvelsen, statisk tricepstrening, kan du gjøre ved å bruke en benk, stol eller sengekant til å heve deg på og holde deg oppe på mens du holder håndbackene plassert oppå kanten.

Onsdag

Gjør opp til 30 minutter med kardiotrening, enten det er kappgang, lett sykling, eller vannaerobic. Prøv det om morgen når du er mer uthvilt.

Torsdag

Gjør de fire energiøvelsene som du gjorde på tirsdagen. Hold hver stilling lenger enn sist, start med ti sekunder men kom deg opp til 40 sekunder før du avslutter.

Fredag

Sleng bena på bordet og slapp av!

Lørdag

I dag skal du gjøre alt! Du setter i gang med dine fire energiøvelser og avslutter med en skikkelig omgang med din favorittkardioøvelse. Du velger selvsagt når du ønsker å gjøre øvelsene og hvordan du vil dele opp dagen, enten du tar statisk trening når du står opp og kardio om kvelden. Ønsker du litt mer effektiv trening? Legg til fem minutter på kardiotreningen din.

Søndag

I dag gjør du bare to energiøvelser, og husk å strekke ut og puste godt. Etter denne uken skal du føle deg mer ernergisk, men for noen vil det ta mellom to og tre uker før man kjenner at kroppen er fyllt med mer energi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning