Null stress

Fem minutter er alt som skal til for å senke stressnivået!

Publisert Oppdatert
Det er dager der bare ingenting går som det skal! Noen dager der det absolutt ikke er gøy å være på jobben, særlig når det bygger på seg med stress. Hjerterytmen øker, pannen blir varm og svett og hodet verker. Neste gang kan du forsøke noen av følgende stresstips:

Bruk tid

Ta deg tid til å koble ut, enten ved å lytte til din favorittmusikk, kikke igjennom dine favorittbilder, meditere på pauserommet eller hvile deg i telefonrommet.

Den beste medisinen

Husk hvor godt det føles når du ler så hardt som du bare kan. Sett det du holder på med på pause noen minutter og tenk over noe morsomt du har opplevd, eller surf på morsomme nettsider som Stupidvideos.com, TheOnion.com eller FogCityDogs.com.

Hold kontakten

Med alt du har å gjøre er det ikke sikkert at du har tid til å holde kontakten med vennene dine like ofte som du ønsker. Avtal en femminutters pause med deg selv hvor du e-mailer en venn og oppdaterer han eller henne på livet ditt, spør hvordan det går med vennen din og vis interesse. Det å ta kontakt med omverdenen gjør at du automatisk føler deg litt roligere.

Utløs endorfiner

Ha noen halvtunge vekter under arbeidspulten din slik at du kan løfte litt vekter før du begynner på arbeid du vet kommer til å bli ekstra utfordrende. To flasker fylt med en halv liter vann fungerer også.

Skriv notater

Å gjøre notater er en god måte å ikke bare få ut negative følelser på, men du får også koblet av i noen minutter. Dagboken din eller notatene dine kan skrives for hånd, på maskin eller til og med tegnes.

Sov på det

I Spania har siestatradisjonen eksistert i åresvis. Nå er det din tur. Forskning viser at en liten lur midt på dagen kan redusere risikoen for hjerteinfart og øke produktivitet og konsentrasjon. Det er ikke mange norske arbeidsplasser som har rekker med senger tilgjengelig for sine ansatte, men noe av den samme effekten fås ved å sette propper i ørene, og legge hodet ned på pulten i fem minutter.

Bestemme deg

Ta en mental pause fra jobben og spill på mobilen eller på nett. Det kan være nyttig å leke litt fordi tankene kommer på andre baner. Bestem deg for å ta pauser, til syvende og sist blir du sannsynligvis mer effektiv.

Tetid

Slutt med kaffen og drikk te istedenfor. Utallige undersøkelser viser at svart, hvit og grønn te kan gjøre alt fra å forebygge kreft og hjertesykdommer til å øke forbrenningen.Kilde: healthyliving

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning