Nøkkelen til lykke

Få tipsene til en gladere hverdag!

Publisert Oppdatert
Lykke kan ikke kjøpes, den skaper du selv!

Dette fører til lykke:

1. En solid gruppe venner

Vennskap er en av livets hovedgleder. Bruk tid sammen med mennesker som virkelig kjenner deg, gir deg friheten til å være deg selv og som øker selvtilliten din! Det som betyr mest er at dere kan være åpne med hverandre. Men husk at vennskap trenger pleie. Dermed må dere dele litt av privatlivet med hverandre. Når du avslører mer av deg selv, vil du merke at vennene dine aksepterer deg for den du er, du føler deg vel og derfor lykkelig!

2. Eventyr

Ikke heng deg opp i å holde deg selv på et jevnt nivå hele tiden. Av og til må du bryte opp, slå deg løs og være vill! Du må skape eventyr for deg selv og gode minner for fremtiden, stikk på fest, reis i verden, nyt usunn mat, klatre i fjellet, let etter kjærligheten - hva enn som måtte gi deg et rush av lykke!

3. Kast gamle ting

Penger kjøper ikke lykke. Når du har begrenset med penger, sparer du mer og gleder deg mer over det du av og til kan bruke de på! Når du kjøper noe nytt, kast noe gammelt. Ta en runde i klesskapet ditt, kast alt du ikke bruker (eller gi det bort), og rydd samtidig i huset. Det er godt å slippe å føle seg uorganisert og kaotisk. Du får tilbake kontrollen og oppnår dermed lykke.

4. Balansere tiden riktig

Ta deg tid til å jobbe når du skal og slappe av når du skal. Om du gjør for mye av det ene, vil dette garantert gå utover humøret ditt. Hvis du balanserer tiden din riktig, føler du deg produktiv samtidig som du er mer fri for stress. Fyll dagene dine med det du elsker (steptimen på tirsdager) og det du må gjøre (fikse budsjettet). Når kvelden kommer vil du føle at du har oppnådd noe samtidig som du er avslappet. Det vanskeligste er å lære å slippe seg løs, men om du lykkes med dette, vil hverdagen bli mye bedre!

5. Gi etter for fristelser

Hvis ikke du av og til gir etter for fristelser i hverdagen, vil du ende opp ulykkelig. Spis en usunn sandwich til lunsj en dag istedenfor det grove knekkebrødet. Surfe på nettet istedenfor å svare på e-poster. Gi deg selv en spagave eller shoppe nye klær når du føler at du fortjener det!

6. Du må like deg selv!

Siden alle andre mennesker har du garantert følt at du har tabbet deg ut. Samtidig er det nok mye du er misfornøyd med på kroppen din. Vi kan alle peke på minst ti punkter ved oss selv som vi er misfornøyde med, men nøkkelen til lykke er å like oss selv med de feilene vi mener at vi har! Det er ikke enkelt med en gang, men det virker! Hver gang du er trist, prøv å finne positive sider ved deg selv, siden ingen andre sannsynligvis ser de feilene ved deg som du gjør.

7. Stole på dine avgjørelser

Du må slutte å tenke frem og tilbake på hva som kunne vært bedre i livet ditt. Når det gjelder valg du må ta, ikke tenk at kanskje det andre som du ikke valgte er bedre enn det valget du nettopp tok! Denne "hjernegravingen" er svært usunn i lengden. Hver gang du skal ta en avgjørelse skal du velge to kriterier som er viktige for deg. Når du vet hva som er viktig for deg, spør deg selv om ett av valgene matcher kriteriene bedre enn det andre. Om de gjør det, glem det andre valget og gå videre.Kilde: about.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning