Mammaklær til en billig penge

Hvis du planlegger litt trenger det slett ikke bli fryktelig dyrt å få tak i klær som passer den voksende magen. Her får du tipsene!

Publisert Oppdatert
Det kan fort bli dyrt å være gravid. Ikke bare fordi man må kjøpe inn ting til den lille, men fordi man stadig vokser ut av klærne. Her får du tipsene til hvordan du får pengene til å rekke litt lenger, slik at du kan se blendende vakker ut gjennom hele graviditeten, uten å gå i minus..

  • Lån eller snylt fra andre. Spør om å låne eller overta gravidklær av venner og familie, de blir sannsynligvis bare glad for at noen kan dra nytte av deres hyllefyll.

  • Oversized er supert. Klær som er overproporsjonerte, eller bare store i størrelsen, kan fungere som gravidklær. Sørg for å markere formene dine allikevel, et belte eller skjerf over magen fremhever at du er gravid, og ikke bare har kost deg veldig i det siste.

  • Stjel av mannen. Hvis partneren din er større enn deg kan det godt hende du finner ett og annet plagg i hans klesskap. Tskjorter og skjorter kan passe deg like godt som han.

  • Kjøp på salg. I løpet av de ni månedene du er gravid kommer du sannsynligvis over flere salg. Ikke tenk så mye på hvilken sesong det er, finner du en fin jakke på salg midt på sommeren og har termin i desember så kan det lønne seg å kjøpe den for å spare den til senere.

  • Kjøp fornuftig. Nå er ikke tiden for å kjøpe de mest spesielle og trendy plaggene. Hold deg til enkle plagg med rene linjer, så kan du enkelt kombinere de forskjellige plaggene uten at du trenger å blakke deg helt. Forsøk også å kjøpe plagg som fungerer rett etter fødselen, tenk spesielt på om det er enkelt å amme med de på.

  • Kjøp på nettet. Dessverre henger Norge litt etter når det gjelder gravidklær, og for å finne noe som ser pent ut og sitter godt, uten at det ser ut som noe man har funnet på loftet etter bestemor, så må man ofte ut med uforholdsmessig mye penger. I Kvinneguidens linksamling finner du linker til diverse graviditetsrettede butikker på nett. Sjekk hva slags returrutiner butikkene har på forhånd, så slipper du overraskelser hvis klærne ikke skulle passe.
i_248711

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning