Litt luksus sånn på tampen

Svangerskapet går mot slutten. Kroppen er stor og uformelig, håret er slitt, og hver gang du kaster et blikk i speilet er det en grå, skrukkete og ikke minst diger elefant som titter tilbake på deg. Tida er inne for å svi av litt penger på egenpleie.

Publisert Oppdatert
Jula nærmer seg med stormskritt. Overalt stresser folk rundt i butikkene med overfylte handleposer og flakkende blikk. Selv er jeg ferdig med julegavene. For med bare fem uker igjen til termin, og et mildt sagt ustabilt blodtrykk, syns jeg det er en god idé å ha det meste klart til jul. Bare én ting mangler, nemlig en tur til frisøren.

Frisørtimen er et fast innslag for mange kvinner sånn like før jul. For hvem orker vel å pynte seg i sin fineste stas hvis håret uansett henger der slapt, fett og uformelig, og ødelegger hele inntrykket? Ikke denne dama i alle fall. Og i år er intet unntak. Selv om jeg skal feire jul med magen oppunder haka kan jeg da i det minste se ok ut på håret?

Suksess
Dagens frisørtime ble en suksess. Aldri før har det føltes så godt å overlate rottereiret på toppen til en dyktig og ikke minst kreativ frisør. Hun vasket og masserte og klippet og farget. Og mens fargen sto og godgjorde seg, fikk jeg utlevert x antall blader å titte i, samt en kopp rykende varm kakao. Ah, herlig.

Blant bladene valgte jeg å se gjennom "Tique", et blad jeg ellers aldri leser. Og jeg nøt det. Der var motetips og hårtips og hudtips og det som måtte være av tips til hvordan man kan se bedre ut. Overfladisk? Ja så til de grader. Men akkurat i dag var det nettopp dette jeg trengte. Jeg trengte å drømme meg bort litt. Se for meg merkeklærne jeg liksom skal kjøpe bare jeg får presset ut denne ungen. Se for meg hvor fresh huden kommer til å bli bare jeg får disse hersens graviditetshormonene ut av kroppen. Det er lov å håpe, ikke sant?

Luksusfølelsen
Vel, når sant skal sies, så er ikke huden så aller verst for tida, den. Hvorfor? Jo, for denne gravide dama har spandert på seg to turer til hudpleieren i løpet av svangerskapet. Siste hudpleietime var for bare en uke siden eller så. Og det var herlig, faktisk så herlig at jeg tror jeg duppet av på benken der et lite øyeblikk. I tillegg tillot jeg meg selv å svi av en betydelig sum penger på gode hudpleieprodukter. Jeg har alltid slitt med vanskelig hud, så dette er ikke noe nytt. For kvalitetsprodukter er det eneste som hjelper. Men uansett, det føltes ekstra godt å bruke penger på huden akkurat den dagen. For når kroppen ellers er både oppblåst og dekt av særdeles ulekre åreknuter, da er det fint å vite at i det minste ansiktshuden kan stråle.

Mange syns kanskje det er latterlig å bruke masse penger på luksus, enten man nå er på tampen av et svangerskap eller ikke. Selv syns jeg det er supert. Jeg unner meg det, særlig nå. Jeg kjenner at jeg gleder meg mye mer til jul nå enn før jeg dro til frisøren for eksempel. For nå slipper jeg å møte synet av hjemmefarget, slitt hår med x antall centimeters ettervekst når jeg ser meg i speilet. Og for all del, jeg påstår ikke at jeg er dødlekker eller noe nå altså. Men jeg trives langt bedre med mitt eget speilbilde. Kan ikke være noe galt i det vel? Jeg syns i alle fall ikke det. Ei heller mannen. Eller, han fikk vel litt hakeslepp da han hørte hva frisørtimen kostet, men han holdt klokelig kjeft. Bare kommenterte at jeg var blitt flott. Men i sitt indre så han nok både X-box-spill og musikk og DVD-filmer flagre forbi. Men pyttsann, nå har han i alle fall en nystylet kone. Ingen dårlig erstatning det.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning