Lite lysten

Ikke la graviditeten ødelegge sexlivet deres!

Publisert Oppdatert
Det er ikke alltid lett å være gravid, og det er ikke alltid lett å være sammen med en gravid kvinne. Ta hensyn til hverandre og ikke la tilstanden ødelegge forholdet deres.

Nedenfor får du gode ekspertråd fra nettstedet Ivillage.

Tenk over

 • De fleste kvinner opplever humørsvingninger og hormonendringer under graviditeten, dette går lett utover partneren. Kanskje orker du ikke at han ønsker å ha sex med deg, kanskje vil du ikke at han tar på deg, eller kanskje du krever at han tar på deg mye mer enn tidligere.

 • Kvinner blir sensitive i forhold til kroppen sin når babyen vokser i magen, og på grunn av fysiske endringer kan dette få kvinnen til å reagere negativt i forhold til partnerens kjærtegn. Dette er normalt og det er viktig å understreke for partneren din såvel som for deg selv.

 • Kvinner møter mange emosjonelle utfordringer under svangerskap, dette er vanskelig. Men du skal ikke være bekymret og du skal kommunisere med mannen din, fortell ham at dette ikke har noe med han å gjøre. La ham få ta på deg, kjenne på magen og si at du er vakker når han mener det.

 • Kvalme og trøtthet i første trimester gjør vanligvis til at den seksuelle lysten fordufter en stund. Men det er mulig at det andre trimesteret innhenter mer stabilitet og til og med øker den seksuelle driften et hakk.

  Men det er viktig for dere begge å forstå den emosjonelle betydningen av hva du som kvinne opplever. En åpen dialog om hva det innebærer å være mor og far, og om hva dere tenker på som et sunt parforhold, er viktig.

 • Før du ble gravid likte dere begge å ha sex med hverandre, men i det dere skal bli foreldre, er dere sårbare. Det kan også ha med deres minner om egne foreldre og hva de sa til hverandre og gjorde med hverandre som dere ikke likte selv.

 • Ikke bekymre dere for at sexlysten synker på visse tidspunkt i deres forhold. Når justeringer i forhold til foreldrerollen er satt, og dere har etablert dere som familie, vil sexlysten komme tilbake igjen. De første årene som foreldre bringer med seg mye stress og intensitet både fysisk og psykisk, men det er viktig å beholde den fysiske kontakten med hverandre gjennom de årene istedenfor å legge all fokus på barnet.

 • Det viktige er at dere to tar dere tid til å være sammen som venner og elskere! Dere kan begynne nå med å være romantiske, uansett om det fører til sex eller ikke. Finn måter å være sammen på fysisk, for eksempel ved å ta et varmt bad sammen, gi hverandre massasje og klem hverandre oftere. Alle de aktivitetene holder dere fysisk sammensveiset.

 • Ikke la deg skremme av dine emosjonelle endringer, og pass på så ikke partneren din blir skremt også. La ham si det han mener, venner kan være elskere og deres barn vil dra nytte av foreldre som kan være begge deler for hverandre.  Kilde: Ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning