Lidenskapelig gravid

Graviditeten er liten grunn til å ikke ha sex.

Publisert Oppdatert
Men du har absolutt grunn nok til å la være hvis du ikke orker. Likevel er det forståelig at din kjære blir frustrert når du ikke vil.

Åpen dialog

Mange kvinner sliter med sexlysten når de går gravide. Dette er fordi hormonene gjør et par hopp og kroppen opplever drastiske endringer. Dessuten er det mange som blir veldig følsomme for alt som har med kropp å gjøre.

Dere trenger likevel ikke å slutte å ha sex.

Psyken til kvinnen går flere runder med seg selv mens hun forbereder seg på å bli mor. Og det kan gjerne oppstå en konflikt mellom den kommende morsrollen og rollen som kone, samboer eller kjæreste. Dette er likevel ikke så mye å bekymre seg for, det er helt normalt at man opplever utfordringer i gravideten.

 • Kvalme og trøtthet de første tre månedene er vanlige faktorer som undertrykker sexlysten hos kvinner. Det kan hende at lysten vil komme tilbake igjen i løpet av det andre trimesteret, da mange kvinner føler seg bedre.

 • Ha en åpen dialog sammen og fortell kjæresten din hvordan du føler deg, både fysisk og psykisk, slik at han kan forstå deg bedre.

 • En åpen dialog om hva det betyr å være mor og far og hvordan dere ser for dere oppgaven, er sunt for begge parter.

  Still spørsmål

  Spør deg selv hvorfor du ikke vil ha sex, hvorfor er lysten borte? Kan det være noe annet enn graviditeten som gjør at du mangler lyst? Hvordan er forholdet mellom foreldrene dine? Før du ble gravid likte dere begge å ha sex med hverandre. Men, når man blir foreldre blir man også sårbare på den måten at man kan oppføre seg mot hverandre som ens egne foreldre oppførte seg mot hverandre.

 • Klart at sexlivet går i bølgedaler, det skjer i alle langvarige forhold. Men når dere har kommet dere inn i foreldrerollene og fått de på plass i deres "nye" liv, skal det gå bra å finne tilbake til sexlysten igjen.

 • De første årene som foreldre er slitsomme og mange opplever fysisk og psykisk stress, men det er viktig å prate sammen gjennom disse årene og gi hverandre rom til å slappe av.

 • Det viktigste er at dere får tid til å være sammen som venner og elskere! Dere kan begynne nå ved å skape tid til romantikk, enten det fører til sex eller ikke. Finn måter å være sammen på fysisk, gjerne ved å ta varme bad sammen, gi hverandre massasje eller klemme hverandre oftere. Alle de aktivitetene hjelper dere til å holde sammen fysisk.

 • Du kan gjerne fortelle kjæresten din at han ikke behøver å bekymre seg for dine følelsesmessige endringer. Mange menn syns det er vanskelig å forholde seg til at kvinnen endrer seg, fortell han at du også syns det er vanskelig, og det vil bli enklere for dere begge to.

 • Husk at venner kan være elskere også, la barna deres se at dere er gode venner samtidig som dere er fysisk tiltrukket av hverandre!

  Kilde: Ivillage

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning