Lei pompøs nyttårsfeiring?

Unngå krampeaktig feststemning, og skap en annerledes nyttårsaften med disse tipsene!

Publisert Oppdatert
Er du en av dem som synes at nyttår er oppskrytt, og som mener at det å avslutte julas etegilde med nok en matfest i kjole og dress ikke helt lever opp til forventningene?

Les også: Nytt år - nye muligheter

Les også: Sunn start...

Les også: Overlev festsesongen!


Ta en titt på disse tipsene, og gjør nyttårsfesten verdt å glede seg til:

Mordmysteriet
Et rollespill for cirka 10 personer, hvor alle kler seg ut som ulike karakterer i et mordplot. Kvelden brukes til å finne ut "hvem som har gjort det". Er du kreativ kan du finne opp et plott selv, eller så kan du kjøpe et på nettet, for eksempel på denne nettsiden!

Spilles best over en middag med god vin, levende lys og stemningssettende musikk.

Reis bort
Tilbring nyttår i en storby, eller på hurtigruten, på fjellet eller på ei koselig sydenstrand. New York, Rio de Janeiro og Sydney samler millioner til nyttårsfest hvert år.

Alene
Å planlegge en koselig kveld for seg selv hjemme, uten nyttårsfestenes kjas og mas kan være en kjærkommen avveksling fra i fjor. Tenn lys, lag god mat, les en bok eller se en film, kos deg med rødvin, og se på nyttårsrakettene på betryggende avstand.

Skriv ned gode og dårlige erfaringer fra året som gikk, hva du ønsker å få ut av året som kommer og hva du skal gjøre for at det skal bli slik.

Bare de nære vennene
Mange ønsker å slå på stortromma når det nærmer seg nyttår. Man vil gjerne lage en forrykende feiring med champagne, god mat, glitter og stas. Men er det ikke pussig hvor ofte de beste festene er de spontane som man ikke har planlagt på forhånd?

Så hvorfor ikke legge litt mindre press på feststemningen ved å invitere kun de nærmeste vennene til et lite middagsselskap, og kanskje noen brettspill eller lignende.

Hjemme hos familien
Har du ikke feiret nyttår hjemme siden før du ble gammel nok til å "bestemme selv"?

Kanskje det kan være koselig å feire nyttår sammen med et eller flere familiemedlemmer i år. Lag mat sammen, spill ulike spill, gå en lang tur ute, lag lyslykter i snøen med lillesøster, tenn stjerneskudd, knus pepperkakehuset og spill musikk.

Temafest
Hvis du fremdeles er kjempegira på fest, men synes kjole, dress og generelt penklær blir kjedelig, kan kanskje en temafest være tingen?

Hva med:
  • Spaceparty.
  • Grøsserfest med film og kostymer.
  • Strandfest.
  • Epokefest, med kostymer og detaljer fra eksempelvis 20-tallet, 50-tallet eller 60-tallet.
  • Bokstavfest, hvor alle kler seg ut som noe som begynner med valgt bokstav.
  • Tegnefilmfest, med kostymer hentet fra tegnefilmkarakterer.

Les også: Temafest - for voksne

Les også: Den perfekte julefesten


Overnattingsselskap
Husker du hvor gøy det var med overnattinger hos venninner da du var yngre? Det er fremdeles like gøy, med venner, filmer, smågodt, film og ulike spørrespill.

Kilde: Thesite.org, Ehow.com, Aftenposten.no nyttaar_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning