Lei en gourmetkokk!

Tenk deg å komme til ferdig dekket bord i din egen stue. På ditt kjøkken står en kokk og tryller frem de nydeligste retter, vinen er tilpasset, og det hele serveres deg på store tallerkener kokken har hatt med seg!

Publisert Oppdatert
Fredag kveld fant jeg og min kjære ut at vi ville gjøre noe spesielt. Vi hadde lyst til å leie en gourmetkokk, og nyte et måltid sammen med et vennepar. Etter at ideen var tent, gjaldt det å finne en kokk som kunne komme på kort varsel. Vi ville nemlig gjerne ha besøk allerede dagen etter.

Valget falt på Matkunst Gourmetcatering , og Steffen Hansen. Et valg vi ikke angrer på!

Jo da, Steffen ville gjerne komme til Vikersund og lage mat til oss kvelden etter. Han kunne imidlertid ikke levere noen fast meny på så kort varsel, så vi ville bli servert en syv retters overraskelse!

Vi fikk en fantastisk opplevelse. Matkunst Gourmetcatering ordnet alt. I tillegg til råvarene hadde de med seg tallerkener, glass, bestikk, kjeler, kort sagt det meste. Om du bestiller Steffen hjem, trenger du ikke ordne noe annet enn eventuelt å be gjester. Deilig!

Vi visste det ikke på forhånd, men skjønte fort at vi hadde med en kokk av ypperste klasse. Maten var utsøkt! Det viste seg i etterkant at han til daglig jobber på Ritz Hotell i London. Oppdrag med Matkunst avtaler han fra utlandet, og reiser hjem for å tilberede mat hos deg. Sammen med sin far som kelner, gjør han kvelden til en uforglemmelig opplevelse.

Opprinnelig reiste Steffen Hansen til London for å jobbe på Le Gavroche , en berømt fransk klassisk restaurant med tre stjerner i Michelinguiden. Han setter opp menyer pr mail og telefon i samarbeid med kunden i Norge, og reiser over til hver catering. Matkunst Gourmetcatering tar alt av catering, fra små selskaper til brylluper, fødselsdager, firmafester mm. Fellesnevner er at kundene ønsker mat og vin over "vanlig" catering-standard. Et måltid laget av Matkunst skal ikke stå tilkbake for de beste restauratner, noe det heller ikke gjorde.

Menyen Steffen tilberedte til oss var:

Kamskjell med blomkålskrem i sauce vierge
Suppe av østersssopp og artisjokk med andelever
Sprøstekt ishavsrøye med kremet vårløk og tomat-soyasmør
Sitruscappucino med Contraeu og kanel
Kalvefilet med selleripure, nepe, rødløkskompott og trøffelsaus
Gold Label og Roquefort med glaserte fiken
Sjokoladeterte med vanilje / chilibakt ananas og bjørnebær

Vinene var tilpasset av Matkunsts vinkelner, Robert Lie, som sist lørdag vant norgesmesterskapet for vinkelnere for andre året på rad. Til daglig jobber han på den kjente restauranten " The Square " i London.

En opplevelse jeg anbefaler på det varmeste!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning