Langbent 47-åring søker eiere

Den allside Barbiedukken har opp gjennom årene vært både modell, astronaut, gartner, prinsesse og veterinær, og nå skal hun selges på auksjon!

Publisert Oppdatert
Det er det kjente auksjonshuset Christie's i London som er ansvarlige for auksjonen, og det er ventet at mellom 3500 og 4000 Barbie-dukker vil gå under hammeren. Det er Ietje Raebel og datteren Marina som selger samlingen, og samlingen består av barbiedukker fra 1959 og frem til 2002.

- Moren min har alltid vært interessert i mote og design, og hun designet og sydde både klær og hatter til seg selv og vennene sine i sine yngre dager, sier Marina til Christies.com.

Mange trodde at Ietje hadde blitt gal da hun begynte å samle aktivt på Barbiedukker i starten av 1960-årene. Til skeptikerne fortalte Ietje:

- Jeg er interessert i designverdenen, alle de forskjellige antrekkene, det tidstypiske ved perioden de er laget i, og de forskjellige stilene.

Tok opp arven etter moren

Da Marina ble tenåring begynte hun å følge i morens fotspor, og mor og datter har siden midten av 70-tallet samlet sammen. Nå har de bestemt seg for å selge samlingen, som det er ventet at totalt vil innbringe minst 192 000 amerikanske dollar.

En av de mest verdifulle er en dukke fra 1959, det året Barbie ble lansert i USA. Startprisen på denne dukken er hele 1533 dollar. Flere av dukkene i samlingen er begrensede utgaver, og mange av de er aldri tatt ut av esken de kom i.

Det sies at det selges en Barbie hvert tredje sekund, og den lille dukken er det perfekte samleobjekt siden hun kommer i stadig nye versjoner. Totalt har hun hatt over 90 jobber, og i tillegg til sjelevennen Ken har hun vært sammen med tre andre menn, Brad, Allan og Blaine.

Samlingen som selges er trolig den største kjente samlingen, og det er ventet at Barbiesamlere fra hele verden vil følge med på auksjonen. Ved siden av auksjonen hos Christie's vil det være mulig å by på nett.

Kilde: Christies.com i_194291

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning