Lag feststemning

Slik lager du tidenes fest!

Publisert Oppdatert
Våren er over oss for fullt, og like rundt hjørnet venter sommeren. Det betyr fest!

Les også: Den store bryllupsfesten

Les også: Vin for dummies

Les også: Slik blir du festfin


Slik lager du magisk feststemning:

1. Velg et sted
Hvor ønsker du å holde festen? Dette setter rammene for hvilket arrangement det skal være, og hvor stort det blir.

2. Planlegg alt ved festen så tidlig som mulig
Detaljer kan utgjøre hele forskjellen mellom en grei og super fest. Lag huskelister på alle ideene dine og tenk gjennom hele festen. Hva slags atmosfære vil du skape? Vil du for eksempel ha en temafest? Få orden på de store tingene før du begynner å planlegge detaljene. Disse vil sikkert forandre seg mange ganger mens du planlegger festen.

3. Tenk over hvem du vil invitere
Velg dine gjester med omhu! Ikke alle liker å danse, og ikke alle liker høy musikk. Husk derfor å legge opp festen slik at den passer gjestene som kommer. Hvis du for eksempel leier et lokale er det greit om man har en sittegruppe et stykke unna høytalerne for de som foretrekker å ha lange samtaler.

4. Skap riktig atmosfære
Lag en morsom atmosfære på festen ved hjelp av fargerike, morsomme eller interessante dekorasjoner, lukter og musikk. Ta i bruk fantasien. Bruker du for eksempel duftlys eller kokende vann med kanel og sitrusfrukt vil dette fylle lokalet med en deilig aroma. Ha passende musikk spillende i bakgrunnen når gjestene ankommer.

Kreativ belysning er også med på å bidra til god feststemning. For mindre fester kan du for eksempel bruke fargede lyspærer, og for større arrangement kan du med fordel leie lysanlegg eller forhøre deg om lokalets standard lysanlegg.

5. By på overraskelser
En magisk og spesiell fest er den som byr på en del overraskelser i løpet av kvelden. Det være seg en tale, noen som tar frem gitaren, eller et brett med kreative gele-shots.

Prøv også å variere musikken, tenk på de forskjellige stadiene av festen og bygg opp atmosfæren.

6. Planlegg aktiviteter
Allier deg med en venn eller venninne, og sett i gang ulike festleker og drikkeleker. Ikke vær redd for å være barnslige. Gode gamle stolleken eller sett halen på eselet kan få nytt liv ved bruk av kreativitet og barnslig entusiasme. Guitar Hero, Singstar eller dansematte er også en hit på fest. Sørg i alle fall for å få gjestene opp av sofaen og ut på gulvet!

Kilder: Festplanlegging.no, Wikihow.com fest_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen