Kvinner som tør

For kvinnelige gründere er terskelen for å starte egen virksomhet enda høyere enn for menn. Gründeren av Pilates Room deler sine erfaringer med deg.

Publisert Oppdatert
Navn: Rikke Charlotte Schillinger
Firma: Pilates Room
Alder: 26 år
Bakgrunn: Utdannet danser fra Statens balletthøgskole
Egenskaper: Kreativ, utholdende og meget arbeidsglad!
Interesser: Natur, dans/teater og litt for glad i TV (når jeg har tid¿)

Forretningsidéen
Pilates Room er en unik og annerledes treningsform. Nærhet til kunden, kvalitet og «den gode opplevelsen» skal være de bærende elementene - i tillegg til selve treningen. Konseptet og innpakningen skal ose av profesjonalitet. Lokaler og instruktører må være av høyeste klasse. Benytter kun de beste instruktørene. Beliggenheten skal være slik at produktet blir synlig fra gaten. Studio skal ligge i første etasje, være luftige, lyse og med delikat design.

Historien
På vei til San Francisco i en liten Pt. Cruiser bestemte Rikke Charlotte Schillinger seg for å starte treningsstudioer i Norge, basert på Pilates. Hun hadde oppholdt seg over en lengre periode i LA og sett hvor populær og effektiv denne treningsformen var. Pilates Room i Bygdøy allé åpnet i oktober 2003 med partner og kompanjong, Sondre Sørlie Larsen. Etter åtte måneders drift åpnet studio nummer to i Vika, og ti instruktører ble utdannet. Etter ytterligere ett år, er studio nummer tre nylig åpnet på Ila. Ti nye instruktører er utdannet. Bedriften legger stor vekt på å utvikle og fornye seg. De har nylig investert i eget booking- og telefonsystem og er blitt sertifisert.

Lykkefaktorer:

- Se at bedriften vokser og at kundene er strålende fornøyde.

- Kontinuerlig videreutvikle trening og instruktører.

- Skape arbeidsplasser og et godt arbeidsmiljø.

- Sette seg ned med et glass rødvin og se på bilder av byggingen av det første Pilates Room studioet.

De store utfordringene:

- Delegering - det har vært utfordrende å tørre å slippe taket og kontrollen. Og overlate arbeidsoppgaver til andre ettersom bedriften ble større.

- Det er i perioder tøft både å være daglig leder og eier når man hele tiden må tenke profitt, samtidig som man ønsker å bevare hver enkelt medarbeiders behov og ønsker.

- Det å prioritere hva som er viktig fremfor det mindre viktige kan være veldig tidkrevende med 20 instruktører.

Drømmen:
- Målet for fremtiden er å alltid ha fornøyde kunder. Antall timer i alle tre studioene skal dobles. Det må jobbes mer målrettet mot bedrifter og kurs. Produksjonen av en norsk Pilates DVD er i ferd med å gå i oppfyllese. I midten av februar kommer denne i salg. Pilates Room ønsker også å kunne utvikle et eget konsept som tar for seg behandling og opptrening av folk med skader. Flere studioer er på trappene.
__________________________________________________________________________

Les mer hos Grunder.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning