Kvalitet eller kvantitet?

Vinteren er over oss, og det er på høy tid å investere i ny vinterdress og nye vintersko til veslejenta. Men hvor skal vi handle? Lønner det seg å velge fra øverste hylle når det gjelder kvalitet, eller er det like greit å kjøpe vintergarderoben på Rimi?

Publisert Oppdatert
De lærde, det vil si de mange meningsberettigede småbarnsforeldre rundt om i landet, strides om hvorvidt det lønner seg å satse på dyre kvalitetsklær eller billige merker når vintergarderoben skal i hus. Gjør et søk i forumet her på KG, så ser du med en gang at her er det delte meninger om temaet. Mange mener det er like greit å gå rett på de såkalt dyre merkene som Reima, Helly Hansen, Troll og så videre. Da får man nemlig gode produkter som varer lenge. Andre mener derimot at det er fullstendig bortkastet å bruke pluss minus 1200 kroner på en vinterdress når man tross alt får minst tre, kanskje til og med fire dresser, til samme prisen på Rimi.

Snobber?
Selv befinner vi oss i den første kategorien. Når det gjelder hverdagstøy som skjorter, bukser og gensere spiller det liten rolle for oss hvor det er kjøpt og hvilket merke det er. Men når det kommer til yttertøy, og da særlig vinterstid, stiller vi helt andre krav til kvalitet. Vi vil at jentungen vår skal ha en vinterdress som er varm, vannavstøtende, har god passform og forsterkninger på knær og i baken. Mange vil nok hevde at det dyreste ikke alltid er det beste, selv med de krav jeg her har definert. Dette stemmer nok i mange tilfeller, men vår erfaring er at når det gjelder yttertøy til de minste banker de kjente merkene billig-merkene langt ned i støvlene. Vi velger derfor kvalitet, til tross for prisen. Betyr dette at vi er snobbete? Tja, kanskje det. Men det får heller bare være. Det er nå uansett våre egne penger vi svir av når kortet dras først i skobutikken og deretter i sportsbutikken.

Satser på gjenbruk
På skobutikken endte vi opp med å kjøpe et par vintersko i skinn og et par termostøvler til veslejenta vår, begge fra kjente produsenter. Og vi valgte et anerkjent merke på vinterdressen. Hvorfor? Vi hadde samme typen dress til jenta i fjor vinter, og var da veldig fornøyd. I tillegg har jeg en venninne som har tre barn, og som skryter uhemmet av dressen vi valgte. De er utrolig slitesterke. Mange sier de heller kjøper to eller tre billige dresser enn én dyr, fordi dressene uansett slites ut før ungen rekker å vokse ut av dem. Selv satser jeg på kvalitet nettopp for å unngå denne slitasjen de klager sånn på. Jeg satser på gjenbruk. For like over nyttår kommer lillesøster til verden. Og lillesøster, hun kan helt fint bruke storesøsters yttertøy, hun. Klærne er nemlig like fine, og det til tross for at storesøster er litt av en propell som både aker, måker snø oppi bøtta si og lager snømann - gjerne alt på en gang¿

Egne valg og respekt for andres
Viktigste av alt når det gjelder valg av yttertøy til de minste er det at man stoler på sin egen magefølelse. Gjør det som er riktig for deg og dine barn. Hva jeg mener er fullstendig uinteressant. Jeg og mannen har tatt et standpunkt, og det følger vi. At andre idiotforklarer oss og andre med oss av den grunn får heller bare være. Jeg orker i alle fall ikke å unnskylde meg for at jeg foretrekker kvalitetsmerkene framfor de mindre kjente merkene. På Rimi handler jeg mat, ikke klær. Men jeg respekterer fullt ut at andre velger annerledes. Det viktigste er tross alt at alle følger sin egen lommebok, egen overbevisning og erfaring.

En riktig god vinter ønskes jeg dere alle - enten dere kler barna deres i dyre eller billige vinterklær.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning