Kom i gang med trening!

Personlig trener Veronica Schulstad gir deg gode råd for å begynne eller fortsette treningen. -Ikke sett for høye krav til seg selv og sats på treningsformer du liker fremfor det du føler du må, sier hun.

Publisert Oppdatert
Har du satt deg som mål å begynne å trene i høst, er det viktig med riktig veiledning slik at du holder motivasjonen oppe og orker å fortsette. Treningsveileder Veronica Schulstad gir deg mer enn gjerne gode råd. Les mer!

Ikke begynn for hardt

Veronica jobber som Personlig Trener og Kostholdsveileder ved Family Sports Club i Lillestrøm og bruker hver dag sammen med klienter som jakter på den perfekte treningsøkten. Men treningsveilederen mener at det er viktig å ikke begynne for full maskin dersom man har tenkt å opprettholde interessen.

- Man bør trene to ganger i uken til å begynne med. Etterhvert, når man føler at det går greit og man har fått på plass en fast rutine, kan man øke til tre ganger. Det hjelper å trene sammen med en annen person for å motivere hverandre, forklarer Veronica.

Hun forteller at kvinner er mest interessert i pilates, yoga og kondisjonstimer i sal;

- Kvinner som kommer til meg for å få program, sier sjelden at de vil ha store, oppumpede muskler. Men, de vil stramme opp og bli litt fastere i fisken, sier Veronica.

Individuelle resultater

Treningsveileren forteller at trening er veldig individuelt, dermed er det vanskelig å si hvor lang tid det tar før du kommer i form. Dette avhenger av hvor ofte du trener, hvor hardt du trener og hvor lenge du trener.

Veronica mener at en person som trener tre ganger i uka med moderat intensitet, en time hver gang, vil kunne føle forandring innen en måned. Det er altså du selv som bestemmer hvor mye du vil presse deg;

- Om overskuddet er der og kosthold og søvn er på plass, samt at du legger inn hviledager, kan man legge på mye intensitet så ofte man orker, sier Veronica.

Når det gjelder styrketrening, bestemmer du også her motstanden selv;

- Det kommer helt an på hvor ofte du trener, hvor mange repetisjoner du tar og hvilke øvelser det dreier seg om. Det er viktig at du har tilstrekkelig hvile og næringsinntak mellom øktene. Når det begynner å gå lett, og du klarer flere enn femten repetisjoner i ett sett, er det på tide å legge på mer vekter, sier hun.

Det er altså du selv som er herre over øvelsene. Får du riktig veiledning i forhold til teknikk, er det bare å sette i gang og komme i form. Veronica mener at det kun er du som kan stoppe deg selv;

- Your mind is your limit, filosoferer hun.For å gå ned noen kilo og stramme opp, råder Veronica oss til å velge følgende treningsmetoder:

 • Kondisjonstrening med ganske høy puls, dette brenner masse kalorier. Her kan du velge mellom aerobic, spinning, boksing, step.
 • Utholdende styrketrening. Her er BodyPump et perfekt alternativ.
 • For trening av kjernemusklaturen er Core god trening. God styrketrening for kjernemusklaturen og for pusteteknikk får du med pilates.
 • Overvekt skyldes ofte stress, derfor er det viktig å lære seg å stresse ned. Her er yoga bra.

  - Ellers kan du gå tur før frokost hver dag i et rolig tempo i 30-40 minutter. Spis frokost med en gang du kommer inn igjen, sier Veronica.

  Veronicas topp fem treningstips for høsten:

  1. Sett deg reelle mål og ikke ha for store ambisjoner med en gang. To økter i uka er helt fint i startfasen. Det er bedre å ha lyst til å trene mer, enn å gape over for mye og føle at man blir skuffet når man ikke klarer å innfri.

  2. Variér. Tren både styrke og utholdenhet. Trener du på et treningssenter, er et godt tips å prøve ut forskjellige saltimer også. Prøv ut og finn dine favoritter!

  3. Ta med en venninne. Det er lettere å motivere seg om man er to. Og vanskligere å sluntre unna¿

  4. Få mest mulig ut av treningen. Fokuser på riktig teknikk og god pust. Skriv også gjerne treningslogg så du har oversikt over dine resultater og fremgang. Om du sliter med dette, kan det være en idé å inngå avtale med en Personlig Trener som kan lære deg mer om dette.

  5. Fokuser på alt det bra som skjer i kroppen din når du trener. Når du begynner å bli sliten, gled deg til dusjen og vit at kroppen din har så godt av dette. Tenk så god samvittighet du får etterpå!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning