Kle deg sprek!

Finn motivasjon til trening i klesskapet! Bildeserie og gode tips!

Publisert Oppdatert
Det er nemlig flere undersøkelser som viser at det faktisk er lettere å trene når man har skikkelige treningsklær på seg!

Tights er motiverende

Det er avslappende å daffe i en stor joggebukse og hettegenser hjemme når man bare ønsker å legge bena på bordet og hodet på sofaputen. Og selv om du skal være behagelig antrukket når du trener, viser det seg at det faktisk er tyngre og mindre motiverende å trene med store, vide joggeklær på seg.

Klærne er nemlig tunge i stoffet og hindrer deg både når du skal hoppe, sprette og løpe.

Både treningsmagasinet I Form og nettstedet fitness.com forteller om fordeler ved å trene i riktig tøy.

De fleste treningseksperter mener at man først og fremst skal bruke penger på godt skotøy fordi det viktigste er å passe på bena og forhindre belastningsskader. Likevel vil det hjelpe på motivasjonen dersom du bytter ut vide klær med ettersittende treningstights og gensere, t-skjorter eller singleter i lette og pustende stoffer.

Treningstips

 • Bytt ut store vide treningsklær med fitnessklær, du får gode råd i sportsbutikker.

 • Microfiber og fleece fungerer godt fordi stoffene puster og varmer, passer for eksempel når du skal varme opp eller ta deg en joggetur ute.

 • Riktig treningstøy forbereder deg ikke bare fysisk til trening, det påvirker deg også mentalt slik at du lettere kommer deg opp av sofaen, over dørstokken, inn på treningsstudio eller ut i parken!

 • Du må selv sørge for det du får ut av treningen, og det du får ut av treningen er det arbeidet du legger i den!

 • Om du nesten ikke svetter eller blir andpusten gjennom treningstimen din, må du øke intensiteten.

 • Om du raker løv, vasker huset eller vinduer og du egentlig ikke liker det, hvorfor ikke gjøre det til en treningsøkt? Sett i gang med fullt tempo!

 • Hvis du ikke liker å trene kan du for eksempel gjøre noe annet morsomt for å holde deg i aktivitet og forbrenne kalorier. Finn på noe gøy utendørs, gå faste turer med venninner, spill badmington i parken - finn informasjon på nettet!

  Noen steder du kan kjøpe treningsklær på nett:

  Rohnisch.timarco.no

  Laredoute.no

  Anniluce.no

Treningsklær her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning