Kapsler beskytter mot sol

Solstråler elder huden raskere og gir tidligere rynker og slapp hud, men et nytt kosttilskudd skal være redningen.

Publisert Oppdatert
Sol gjør underverker for kropp og sjel, men for mye av det gode kan også være skadelig for huden vår. Nå viser det seg at Glisodin, som er et kosttilskudd med melonekstrakt, kan beskytte mot solbrenthet og UV-stråling.

- Forebygger skader

I en dobbeltblind, placebokontrollert studie, ble 49 personer eksponert for UV-stråler på innsiden av armen inntil det ga solbrenthet, deretter fikk de enten Glisodin eller placebo.

De ble så eksponert for sterkt UV-lys en gang i uken over fire uker, samtidig som de fikk et daglig tilskudd av enten aktive kapsler med Glisodin eller placebokapsler.

Undersøkelsen viste at personer med lys hud og som daglig fikk Glisodin, tålte inntil ni prosent mer UV-stråling før de ble solbrente, sammenlignet med personer som fikk placebokapsler.

Huden forble rødlig kortere og produksjonen av nye kapillærer i huden var 33 prosent høyere hos de som fikk Glisodin sammenlignet med placebogruppen.

- Studien viser at Glisodin er effektiv til å forebygge skader på huden som følge av sollys og soling. Dette er av spesiell interesse for personer med lys hud, som utgjør størsteparten av de som søker konsultasjoner innen dermatologien, uttaler de franske forskerne som står bak studien.

Fra innsiden

Undersøkelsen viser at Glisodin kan beskytte mot solbrenthet fra innsiden døgnet rundt, som et supplement til solkrem med UVA- og UVB-beskyttelse.

Distributører melder likevel om at det er viktig å huske på at Glisodin er et tilskudd som ikke kan erstatte bruk av solkrem og riktig beskyttelse.

Fakta om kosttilskuddet Glisodin:

  • Glisodin er 100 prosent naturlig, og inneholder en patentert kombinasjon av SOD fra melon og et spesielt hveteekstrakt som beskytter SOD mot nedbrytning i fordøyelsessystemet, slik at opptaket av SOD i kroppen er sikret.
  • Glisodin er det eneste kosttilskudd på markedet som inneholder aktivt SOD (superoksid dismutase), som er kroppens sterkeste antioksidant. SOD ble kalt "livets enzym" da det for første gang ble oppdaget i1968. Den er en fin komplementering til andre antioksidanter vi får fra kosten, slik som for eksempel vitaminer, mineraler og plantestoffer. SOD aktiviserer dessuten kroppens egenproduksjon av andre helt spesielle antioksidanter som kun kroppen selv kan produsere. Kroppens egenproduksjon av SOD reduseres etter hvert som vi blir eldre.
  • Glisodin kommer i 60 kapsler som dekker 30 dagers normalforbruk, og fås i helsekostforretninger som Sunkost, Life og Naturli'Vis over hele landet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning