Ikke la deg lure!

Om du har forsøkt å slanke deg med kosttilskudd, er det ikke nødvendig å prøve igjen. Det kan få en høy pris både for kroppen og lommeboka.

Publisert Oppdatert
Det finnes dessverre flere "kosttilskudd" du helst bør styre unna om du prøver å slanke deg. Forskere advarer nå mot bruken av tilskudd som et slankemiddel da de kan skade kroppen din og gi deg varige men.

Farlig Cuur

Du kan spare både helse og penger på å ikke la deg lure av alle reklamene som ønsker å selge deg produkter som ikke virker, eller som har svært alvorlige bivirkninger. Dagbladet skrev nylig om seks kvinner i Sverige som alle ble syke etter kortvarig og lengre bruk av det kjente kosttilskuddet Cuur. Slankekaplsene lover blant annet å øke forbrenningen, men nå viser det seg at det gjør enorme skader fremfor å bygge en sunn kropp.

Mange avgiftingskurer og kosttilskuddkapsler er nemlig svært innefektive, noen er harmløse, men andre kan skade deg.

- 90 prosent av hva jeg hører om avgiftingskurer er ikke en realitet, sier doktor ved Center for Preventive Medicine i California, Dan Cosgrove.

Man skulle tro at det man putter i kroppen hjelper bedre enn det man forsøker utenifra, eksempelvis midler som skal skylle bort avfallstoffer på kroppen. Rådet til Cosgrove er likevel å styre unna alle typer kosttilskudd og avgiftingskurer som det ikke er gjort noe forskning rundt, eller som har blitt bevist som et sunt tilskudd til kroppen.

Unngå følgende:

1.Aktiverte charcoal kapsler

De absorberer ikke og skyller ut avfallstoffer i kroppen din, dette tar leveren din seg av.

2.Chelation

Denne kjemiske injeksjonen i blodet vil ikke redusere oppbygging og tetning i arteriene.

3.Colonic rensekur

Urtekapslene og drikkepulveret gir deg energi på samme måte som grov frokostblanding

4.Ekstra svettehjelper

Tangwrap eller lange perioder i badstuen føles kanskje godt, men du kvitter deg ikke med ekstra gift i kroppen av den grunn.

5.Urtesupplementer og te

Kapsler, ekstrakter og pulver laget av alt fra melk til marshmallow rot høres kanskje sunt ut ,men det gjør faktisk ingenting for leveren ellerlymfene dine. Grønn te er derimot bra!

6.Avgiftingskur i fotbad

Dette er en ny metode hvor du skal sitte med føttene i bløt mens vannet fylt med positive ioner skal dra ut giften gjennom føttenes porer. Dette er dyrt og virker dessverre ikke selv om vannet blir brunt og skittent. Alle hudtyper reagerer forskjellig på blandingen i vannet.

7.Renseplaster

Det finnes også renseplaster med eddik og andre naturelle ingredienser som skal "dra" giften ut av kroppen din. Dette hjelper heller ikke, du får mer utav en god fotmassasje som er stressforløsende og setter igang blodsirkulasjonen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning