I drømmeland

Syns du drømmene dine virker totalt irrasjonelle? Kanskje finner du mer fornuft i de etter å ha lest vår begynnerguide til drømmetyding.

Publisert Oppdatert
De fleste har vel våknet etter en natts søvn med tusen tanker i hodet. Hva drømte jeg egentlig? Hvorfor i alle dager virket alt så rasjonelt i drømmen, men når man våkner så blir alt bare tull? Mange mener at drømmene kan gi oss svar selv om de i utgangspunktet virker irrasjonelle. Vi gir deg en enkel innføring i drømmetyding!

Drømmetyding skriver seg tilbake til mellom år 3000 og 4000 før Kristus. Menneskene har helt siden vi klarte å kommunisere rundt drømmene våre blitt fascinert av dem, og forsøkt å forstå hvorfor og hvordan. Man tror at det tidlige mennesket ikke klarte å skille mellom drøm og virkelighet slik vi klarer i dag, og at drømmene derfor spilte en vesentlig rolle i livene deres.

Vi drømmer i 6 år

I den moderne tid har forskerne klart å dokumentere at hjernene våres er mer aktive når vi drømmer enn når vi er våkne. I løpet av en natt drømmer vi gjennomsnittlig mellom 1 og 2 timer, dette blir i løpet av et liv omtrent 6 år med drømming!

En natts søvn består av fire stadier som gjentar seg. Hver syklus varer i mellom 90 og 120 minutter. Drømmer kan oppstå i alle de fire stadiene, men det sies at de mest virkelige og tydelige drømmene oppstår i den såkalte REM-delen av syklusen, som er det siste stadiet. Man husker oftest drømmene man har rett før man våkner, men man drømmer hele natten igjennom. Fem minutter etter at drømmen er over har man glemt halvparten av innholdet. Etter ti minutter har hjernen vår glemt 90 % av innholdet. Av den grunn virker mareritt så skremmende, siden vi ofte våkner midt i drømmen, og handlingen blir litt for virkelig for oss.

Hva betyr egentlig drømmene?

Selv om drømmebetydningen i høy grad avhenger av personens erfaringer, tanker og følelser, mener noen forskerne at drømmene kan tydes på et generelt plan.

Redsel

Er du redd eller bekymret i drømmen kan det tyde på at du har problemer på hjemmebane eller på jobben. Å se andre personers redsel i drømmen betyr at du bør hjelpe de med å overkomme problemene de har i det virkelige liv.

Flauhet

Å drømme at du er flau eller pinlig berørt kan tyde på at du skjuler dine svakheter eller redsler, og er redd for å "avsløre" dine negative sider. En slik drøm kan også tyde på at du er usikker i forhold til din egen seksualitet.

Tannproblemer

Å drømme at du har stygge tenner eller i ytterste konsekvens mister tennene betyr at du bør være forberedt på at din helse og/eller yrkeskarriere er i trøbbel. Denne drømmen kan også tyde på at du føler en mislykkethet, og at du er redd for dårlige nyheter eller allerede har fått de dårlige nyhetene.

Å se et skjelett

Å se et skjelett i drømmene dine er ikke så skummelt som det høres ut. Et skjelett symboliserer at noe er under utvikling eller planlegging. Kanskje har du begynt å planlegge å sette i gang med et prosjekt du lenge har tenkt på? Å se et skjelett betyr også at du bør stå fast ved dine prinsipper.

Å se døde mennesker

Å se døde mennesker i drømmen din kan bety at du omgir deg med personer som gir deg negativ energi. Denne drømmen kan også bety noe så enkelt som at du forsøker å komme deg gjennom en sorgperiode etter at en kjær person har gått bort. Snakker du med din døde pappa i drømmen kan bety at du er i ferd med å inngå en dårlig avtale.

Å se en fe

Drømmer du om e nfe kan det tyde på at du er på leting etter hjelp eller råd til en spesiell problemstilling eller avgjørelse, men ikke helt vil innrømme at du trenger hjelp. Feen symboliserer også sjelen din og de feminine kvaliteter ved deg selv.

Familiedrømmen

Drømmer du om familien din i en lykkelig setting betyr det at livet ditt for tiden består av harmoni og lykke. Hvis familien derimot er dysfunksjonell betyr det skuffelse og tristhet.

Å se en edderkopp

Å se en edderkopp betyr at du i noen tilfeller føler deg som en outsider, eller at du med vilje har trukket deg litt tilbake. Hvis du dreper en edderkopp i drømmen din betyr dette ulykke. Drømmer du om en edderkopp som spinner et spindelvev betyr dette at du vil bli belønnet for hardt arbeid, kanskje er det en forfremming på gang? En edderkopp kan være et symbol på kreativitet, men kan også tyde på at du føler deg bundet eller fanget.

Kilde: dreammoods.com i_194930

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning