Høy forbrenning nå!

Sett fart på forbrenningen med disse gode tipsene!

Publisert Oppdatert
Om du tilegner deg litt mer kunnskap om hvordan du kan forbrenne enda mer fett blir vektnedgangen enklere!

Hovedreglene

Om du vet hvordan kroppen din bruker kaloriene som bensin har du et helt annet utgangspunkt i forhold til hvordan du går løs på ditt eget slankeprogram.

Vi får energi fra fett, karbohydrater og protein, men hvilken kilde kroppen trekker mest energi fra kommer an på hvilken aktivitet vi holder på med.

Mange mennesker ønsker å bruke fett som hovedenergi, jo mer fett vi bruker på energi, jo mindre fett er igjen i kroppen. Problemet er at selv om vi trener for å forbrenne fettet, er det ikke sikkert at dette hjelper på vekta.

Forbrenne fett med cardiotrening

1. La en miks av lav, medium og høy cardiointensitet være en del av treningen din. Du lurer gjerne på hvor hardt du egentlig trener under cardiotreningen, kanskje tror du at høy intensitet lønner seg. Men om du varierer, for eksempel gjennom intervalltrening, hjelper dette å stimulere alle de forskjellige energisystemene i kroppen, og beskytter deg mot belastningsskader, dessuten nyter du treningen mer.

2. Om du trener for mye med høy intensitet per uke risikere du å overtrene muskler, skade deg, bli utbrent, ha ujevne treninger og ende opp med å hate trening.

3. Dersom du vil trene med høy intensitet holder det som regel med 20 aktive minutter. Intervalltrening er en glimrende måte å trene med høy intensitet uten å gjøre det sammenhengende. Du kan både svømme, spinne, løpe eller trene styrke så hardt du klarer i 30 til 60 sekunder og inkludere roligere tempopauser i ett til to minutter. Repetere denne serien så lenge du trener, vanligvis i 20 til 30 minutter.

4. For å garantert gå ned i vekt, er det effektivt å blande intervalltrening sammen med andre moderate treningsmengder noen ganger i uka. Du kan for eksempel gå 10 000 skritt hver dag, jogge på tredemølle 30 til 45 minutter, gå en rask tur, sykle en tur med medium intensitet eller gå på en spinningtime med moderat intensitet i 45 minutter.

5. Trening med lav intensitet er komfortabelt og har et rykte på seg for å forbrenne mer fett istedenfor karbohydrater. Å trene med lav intensitet kan være aktiviteter som du gjerne føler du kan gjøre en hel dag, for eksempel å gå en lett tur, hagearbeid eller tøye ut. Det behøver ikke være planlagt trening, men noe du kan gjøre gjennom dagligdagse rutiner som å gå mer, bruke trappene, gjøre mer fysisk arbeid i huset eller lignende.

Tren regelmessig

1. Du tenker gjerne at alle vet at regelmessig trening hjelper deg å forbrenne fett og slanke deg, Men det handler ikke bare om kaloriene du forbrenner. Det handler også om hvordan kroppen tilpasser seg vanen når du trener regelmessig. Og mye av denne tilpasningen fører til en bedre evne å forbrenne fett selv når du ikke jobber for det.

2. Når du trener regelmessig vil kroppen mer effektivt ta opp oksygen, noe som hjelper cellene dine å brenne fett mer effektivt.

3. Du får bredre sirkulasjon som gjør at fettsyrene flyttes mer effektivt gjennom blodet og inn i musklene, dermed får du bruke mer energi.

4. Regelmessig trening hjelper deg ikke minst til å holde kontroll på vekten din. Jo mer aktivt du går inn for dette, jo flere kalorier vil du forbrenne.

5. Ta deg tid til å trene hver dag, selv om det bare er noen få minutter. Du må gjerne dele opp treningen i flere økter på en dag. Det er lurt å gjøre de daglige rutinene mer aktive også. Om du integrerer mer aktivitet i hverdagen gjør dette selvsagt at du er mer aktiv selv når du ikke har tid til en strukturert treningstime. Gjør treningen til en viktig prioritet per dag istedenfor å forsøke å skvise den inn. Om du ikke prioriterer den, vil du ikke gjøre den.Kilde: About.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning