Hold formen hjemme

Du trenger ikke bli slapp selv om du er hjemmeværende mor.

Publisert Oppdatert
Ett punkt de fleste personlige trenere terper sine kunder på, er at all form for mosjon teller mens du er hjemme og oppdrar barna dine.

Samtidig vet trenerne at dette absolutt ikke er enkelt da tempoet stort sett går i hundre. Men du behøver ikke miste formen! Under får du gode tips for å holde kroppen slank og stram.

Bruk treningsklærne hele dagen

Dette er et godt tips, bare det å bruke treningsklærne hele dagen motiverer deg og gjør det lettere for deg å skvise inn en kjapp treningsøkt mens du er hjemme med barna. Du kan mosjonere ved å gjøre husarbeid, hagearbeid eller gå til og fra butikken med barna. Uansett hvor kort økten blir, hver økt teller.

Alt teller

Alle aktiviteter teller som mosjon og trening. Du kan løpe i trappene etter ungene, inludere mer gåturer om dagene, løpe til butikken, trene styrke mens potetene koker, ta armhevninger med minstemann på ryggen, knebøy mens du plukker opp leker fra gulvet, det meste går!

Lag deg en plan

Når ungene hviler seg, lag en enkel plan for deg selv. Det er lettere å holde seg i form når du har en plan å følge.

Korte økter

Treningsøktene trenger ikke være lange. Korte og effektive økter hjelper! Ti minutter med styrke en dag, ti minutter med kardio en dag, en kort hode, skulder, kne og tå-trim.

Trening med barna

Med babysvømming introduserer du et godt liv for deg selv og barnet ditt. Når barna blir større kan dere trene mer sammen i parken, på fotballbanen, i hallen, i skibakken eller andre steder det passer deg best. Hjemme kan du inkludere barna dine i treningen ved å bruke de som vekter! Ta en sykkeltur med de, gå en liten fjelltur eller gjør noe annet i nærheten av hjemmet.

Få hjelp av personlig trener

Om du vil bruke penger på det, få hjelp av en personlig trener en gang i uken eller en gang i måneden. Det er ikke for alle, men treneren kan pushe deg og motivere deg og samtidig hjelpe deg mot målene dine.

Involvere venner og familien

Om familien eller venner er med deg å trene, er det lettere. La mannen din ta seg av barna mer så du får tid til trening, spør om øvrige familiemedlemmer kan sitte barnevakt faste dager i uken, bli kjent med naboene dine og la dem ta del i barnepass om de vil. Dere kan også som venner trene sammen og motivere hverandre. Ikke alle har et slikt støtteapparat, men om du har det, benytte deg av det!Kilde: about.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning