Hjemmelaget babymat

Det er nesten like enkelt å lage barnematen selv som å kjøpe den ferdig på glass. Ikke minst er det tryggere å lage maten selv, siden du aldri kan vite helt sikkert hva som finnes i kjøpematen.

Publisert Oppdatert
Hirsegrøt (fra 6 mnd)

2 dl vann
½ dl hirseflak
litt morsmelk/morsmelkerstatning

Kok opp vann og rør inn hirseflakene. La småkoke et par minutter, la avkjøle noe.
Tilsett morsmelk eller morsmelkerstatning.

Kan oppbevares i kjøleskap i 3-4 dager.

Fra 7 månedered kardemomme (Fra 7 mnd, 3 porsjoner)

1 dl vann
1 kyllingfilet
1 potet
1 gulrot
1 ring ananas
1 ss olivenolje
½ ts kardemomme

Kok opp vannet, og ha i kylling i biter, og potet og gulrøtter i terninger. La koke i 10 minutter under lokk.

Ha i ananasbiter, olivenolje og kardemomme, ta gryten av platen, og mos til passe konsistens.

Maispurè (fra 6 mnd)

1 stor boks maiskorn
2 ss margarin
0.5 dl morsmelk/morsmelkerstatning
3 ts semulegryn
Kok maiskornene i 5 minutter. Smelt margarin i stekepanne. Når margarinen er gyllen tilsetter du de kokte maiskornene. Fres i noen minutter. Rør inn semulegryn. Tilsett melk. Kok dette i stekepannen noen minutter. Blir pureen for tykk, tilsett mer melk. Avkjøl. Mos til passe konsistens.

Tomat og blomkål (fra 9 mnd)

150 gr. Blomkål
250 gram tomater uten frø og skinn (skoldes og renses)
2 ss smør
1,5 dl. revet ost
Damp blomkålen i 10-12 minutter. Smelt smøret i en panne, ha i tomatene og la dem falle sammen. Ta det av varmen og la osten smelte inn. Ha i blomkål og mos til passe konsistens.

Rotmos (fra 6 mnd)

2 gulrøtter
2 poteter
1/4 kålrot

Skrell og hakk grønnsakene i terninger, ha de i kjele. Varm opp, og la koke i ca 20 minutter til de er møre. Mos grønnsakene til en jevn mos med ca 1 dl av kokevannet.

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen