Her er julens TV-meny

Her er oversikten over hva du kan kose deg med på TV i kveld, på julaften, og 1. juladag!

Publisert Oppdatert

Lille julaften

NRK:


20:05 Kvelden før kvelden
Hilde Hummelvoll og Trond-Viggo Torgersen byr på optimal julestemning fra studio 1. Det blir tips til julemenyen, Arne og Carlos pynter juletreet. Big Bang, Maria Mena, Silje Nergaard og Oslo Soul Children er blant julesangerne, og brødrene Emil- og Didrik Solli-Tangen skal for første gang fremføre "O Helga Natt" sammen. MGPjr.-vinner Torstein dukker opp, og det gjør også "Skotten" og selvfølgelig "Grevinnen og hovmesteren" ca. kl.2100.

22:00 Fridtjofs jul
Fridtjof er en original med egen moped, høne og tilhold i det lille tettstedet Ytre Enebakk. Fridtjof har et svært godt drag på bygdas damer - og tilsvarende anstrengt forhold til bygdas øvrighet. Denne julen skal mannskoret synge julen inn i kirken - med Fridtjof som solist, men presten, lensmannen og ligningssjefen, vil ikke ha noe av det.

23:15 Helene Bøksles jul
Sammen med Kringkastingsorkestret og Den Norske Operas barnekor inviterer Helene Bøksle til en stemningsfull halvtime med nye og gamle julesanger som vil sette deg i julestemning.

TV2:


14:00 A Very married Christmas
Frank Griffin lever et kjedelig, men trygt liv. Hele hans tilværelse blir snudd på hodet når han oppdager at konen har funnet en annen, og at hun vil skilles. Frank vil ikke miste familien sin og nekter å gå med på skilsmisse. Frank er fortvilet, og for å få tankene vekk fra familiekrisen, tar han seg jobb som julenisse på et kjøpesenter. Der treffer han Donna, en svært attraktiv kvinne som gjør et sterkt inntrykk på ham.

15:45 Snow Day
Skolen er stengt og moroa tar over når et uventet snøfall gjør veiene ufremkommelige. Det betyr en dag uten skole og uten regler.

19:15 Flåklypa Grand Prix
Sykkelreparatør Reodor Felgen bor med sine hjelpere Solan og Ludvig på en fjelltopp i den lille bygda Flåklypa. Når kjeltringen Blodstrupmoen rapper en av Reodors tegninger til en vidunderbil, ruster de tre seg til kamp - i tidenes bilrace.

21:40 Alene hjemme
Amerikansk komedie fra 1990. Åtte år gamle Kevin McCallister blir gjenglemt i storbyen Chicago, mens resten av familien reiser på juleferie til Paris. Kevin må lære å klare seg på egen hånd. Det kan han saktens trenge, med to lumske innbruddstyver luskende rundt huset. Tyvene skal snart få merke at en åtteåring alene hjemme slett ikke er til å spøke med. I rollene: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O`Hara, John Heard, Roberts Blossom og Hillary Wolf. Regi: John Hughes. Alder: alle.

TV 2 Filmkanalen:


13:00 102 Dalmatinere
Tre år etter at hun stjal hunder i London, er Cruella løslatt fra fengselet på grunn av god oppførsel. Hun har gitt et løfte om aldri mer skal ha noe med pels å gjøre. Men hun klarer ikke å holde sitt løfte lenge og er snart i gang med å planlegge hvordan hun skal skaffe seg sin dalmatinerpels.

15:00 Comfort and Joy
Jane Berry er kun opptatt av det materielle helt til hun en julaften blir involvert i en bilulykke. Når hun våkner opp fra koma, er livet hennes forandret for alltid, og helt andre verdier enn før står i fokus.

19:00 All I Want for Christmas
13 år gamle Ethan, og syv år gamle Hallie har ett stort ønske til jul - nemlig å bringe O`Fallon-familien sammen igjen. Foreldrene Catherine og Michael er skilt, men barna er fast bestemt på å tilbringe julen sammen med begge og bestemoren Lillian. Men nesten ingenting går som planlagt. Den sleipe forretningsmannen Tony Boer kompliserer ting, ettersom han har lagt sin elsk på Catherine. O`Fallon-barna vet at foreldrene fortsatt elsker hverandre selv om de er skilt, men Tony står i veien. Søskenparets eneste håp er å tro på at julenissen vil la deres største ønske gå i oppfyllelse.

TVNorge


20.30 Julenissen 3

Tim Allen er tilbake i sin røde nissedrakt som nissen Scott Calvin. Det hele tar en kaotisk vending når Scott ser sitt snitt til å lure seg unna nissejobben, samtidig som den onde Jack Frost forsøker å erobre julen. Får Scott tilbake jobben før det er for sent?

TV3


19:35 Hjelp, det er juleferie!
Clark Griswald har en drøm for sin familie. Han vil se snøen falle lett på sitt opplyste julehus. Inne skal flammene gløde i peisen, og et skinnende juletre skal fylle stuen mens familien står samlet rundt pianoet for å synge julesanger. Men dessverre kan snøen være glatt, de sammensurrede lysene kan stjele for mye elektrisitet, og treet kan være velsignet med for store og lange grener. Dessuten kan familien ved pianoet ha fått besøk av sine nærmeste slektninger, som fattige fetter Eddie og hans barn som bor i en stinkende campingvogn på gata. I tillegg er julegratialet fra Clarks arbeidsplass muligens forsvunnet på mystisk vis... For familien Griswald blir det langt mellom drømmen og virkeligheten, men så er ikke Clark kjent for å la seg knekke så lett!

21:30 Love Actually
Filmen følger åtte svært forskjellige par som prøver å takle sine kjærlighetsproblemer i løpet av en hektisk julemåned i London. Med Hugh Grant, Emma Thompson, Keira Knightley og Colin Firth.

00:15 Hjelp, det er juleferie 2
Eddie får sparken midt i julestria, men sjefen hans sender ham og familien på juleferie til Sør-Atlantern i håp om at Eddie ikke vil saksøke ham for å ha blitt bitt av en forsøksape. Eddie Tuttle får sparken midt i julestria, men sjefen hans sender ham og familien på juleferie til Sør-Atlantern i håp om at Eddie ikke vil saksøke ham for å ha blitt bitt av en forsøksape. Når Tuttle familien ender opp strandet på en tropisk øy må Eddie ta seg av familien og vise at han er en skikkelig mann.

Julaften

NRK:


11:00 Tre nøtter til Askepott
Denne tsjekkiske filmen viser en annen Askepott enn den mange kjenner fra eventyret. Her er Askepott ei glad jente som både rir og skyter med pil og bue. Først etter farens død begynner det å skje ting som gjør livet vanskelig for henne. Så en dag dukker prinsen opp. Forteller: Knut Risan.

12:25 Reisen til julestjernen
Norsk spillefilm fra 1976. Den lille prinsesse Gulltopp forsvinner på selveste julenatten. Hun har gått ut i skogen helt alene for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte. Med Hanne Krogh, Knut Risan, Bente Børsum, Ingrid Larsen, Alf Nordvang og Anne Marit Jacobsen. Regi: Ola Solum.

13:55 Donald Duck og vennene hans
Amerikansk tegnefilmkavalkade. Donald Duck og vennene er godt i gang med juleforberedelsene. Timmy Gresshoppe inviterer oss til å slå følge og har en liten overraskelse på lur!

15:00 God jul - Sjokedorisei!
- hilsen Vaktmesteren og Titten Tei. I en hel time på selveste julaften blir det hyggelige gjensyn med filmer og karakterer fra Barne-tvs historie. Med Birgit Strøm og Trond-Viggo Torgersen.

17:00 Sølvguttene synger julen inn
Sølvguttene synger julen inn fra Ullern kirke i Oslo. Solister er Ole Edvard Antonsen og Terje Stensvold, og dirigent er Fredrik Otterstad.

17:40 Karl-Bertil Jonssons julaften
Svensk tegnefilm. Historien om juleposten som kom på avveie. Eller gjorde den ikke det?

20:55 Jul, jul, strålende jul
Konsert med Sissel Kyrkjebø, Odd Nordstoga og Trondheimsolistene i Oslo Spektrum.

TV 2:


11:00 Timmi Gresshoppes Julefest
Snipp og Snapp stjeler julenøtter hos Donald Duck, Langbein skal gi oss enn skileksjon. Blant de musikalske julekortene lærer Peter Pan oss å fly, Askepotts venner lager den nydeligste kjole, og Mikke Mus og Pluto opptrer som gatemusikanter. Timmy avslutter selv med "When I Wish upon a Star".

11:50 Mikke Mus og vennene hans feirer jul
Tre magiske julehistorier. I den første historien ønsker Donald Ducks nevøer Ole, Dole og Doffen at det skal bli jul hver dag. Da de plutselig får ønsket sitt oppfylt, opplever de den samme dagen om og om igjen. I den andre historien blir Langbeins sønn lurt til å tro at julenissen ikke finnes, og det er opp til Langbein å bevise at nissen er virkelig. Den siste historien er om Mikke og Minni Mus sin jul. De to har ikke mye å rutte med, men de har hverandre.

13:05 Mikkes Magiske Jul
Etter at alle har blitt innesnødd i Musehuset, foreslår Mikke Mus at de skal holde sitt eget juleselskap. Alle er glade og fornøyde unntatt Donald Duck, som ikke har noe særlig til overs for julefeiringen. Mikke bestemmer seg for å vise tegnefilmer for å minne dem på hva julen egentlig handler om. Det blir gjensyn med kjente og kjære julefavoritter fra Disneys alltid like populære stjernegalleri.

15:45 Holiday in Handcuffs
På selveste julaften mister Gertrude både jobben og blir dumpet av kjærsten. For å slippe å nok en gang føle seg som familiens sorte får, kidnapper hun kjekkasen David, og tvinger ham til å bli med henne hjem til jul.

19:00 Alene Hjemme 2: Alene i New York
HD. Lille Kevin og familien skal på juleferie til Florida. Men når de kommer til flyplassen går Kevin på feil fly og havner i New York. Heldigvis finner han farens kredittkort i lommen og tar inn på byens beste hotell. Tilfeldighetene sørger dessuten for at Kevin og bandittene Harry og Marv nok en gang møtes, og et oppgjør står for tur.

21:15 Hjem, kjære hjem
HD. New York-moteskaperen Melanie Carmichael blir overraskende fridd til av sin kjæreste Andrew Hennings, sønnen til New Yorks borgermester Kate Hennings. Plutselig er hun altså forlovet med byens mest ettertraktede ungkar. Men Melanies fortid skjuler mange hemmeligheter, blant annet Jake, bondetampen hun giftet seg med mens hun gikk på high school, og som nekter å skille seg fra henne.

TV 2 Filmkanalen:


13:00 Silver Bells
Hver desember drar enkemannen Christopher til New York for å selge juletrær sammen med sønnen Danny og datteren. Så annonserer den 16 år gamle Danny at han ønsker å bli igjen i New York for å forfølge sin drøm om å bli fotograf. Christopher nekter, og etter en krangel stikker sønnen av. Et år senere kommer Christopher og datteren igjen til New York, for å selge juletrær, men også for å lete etter Danny.

15:00 All I Want for Christmas
13 år gamle Ethan, og syv år gamle Hallie har ett stort ønske til jul - nemlig å bringe O`Fallon-familien sammen igjen. Foreldrene Catherine og Michael er skilt, men barna er fast bestemt på å tilbringe julen sammen med begge og bestemoren Lillian. Men nesten ingenting går som planlagt. Den sleipe forretningsmannen Tony Boer kompliserer ting, ettersom han har lagt sin elsk på Catherine. O`Fallon-barna vet at foreldrene fortsatt elsker hverandre selv om de er skilt, men Tony står i veien. Søskenparets eneste håp er å tro på at julenissen vil la deres største ønske gå i oppfyllelse.

17:00 Everything You Want
Kunstneren Abby har en perfekt kjæreste som både liker romantiske komedier og å leke i snøen. Men så dukker Quinn opp i kunstklasse der hun underviser, og Abby blir betatt. Klarer hun å velge mellom den perfekte kjæresten og den livlige gutten fra kunstklassen?

19:00 Jimmy Hollywood
Jimmy Alto (Pesci) kjemper for å slå igjennom som skuespiller, men får det ikke til. Kjeltringene i nabolaget, derimot, lever livets glade dager. Ved en tilfeldighet finner Jimmy ut hvordan han kan sette fart på karrieren. Med hjelp fra sin gode, men gærne kompis (Slater) blir Jimmy til "Jericho", lederen for en borgerverngruppe som først fester kjeltringene til film og deretter overleverer dem til politiet. Det er hans største rolle noen sinne, men når Jimmy fanges i kryssilden mellom politi og skurker, ser det ut til at det også kan bli hans siste.

21:00 When Angels Come to Town
Jule-engelen Max har gjort en tabbe. Hans overordnede kommer til Jorden for å ordne opp, men kanskje er det ikke den største feilen han har gjort likevel.

TVNorge:


08:30 Christmas in Wonderland
Julen ser ut til å bli rimelig tragisk for Saunders-familien. Etter å ha flyttet fra Los Angeles, har de ingen venner, ingen penger og ingen julestemning overhodet. For å gjøre vondt verre er mamma strandet i L.A. på grunn av overbooking. Da barna finner en mappe fylt av penger på kjøpesenteret, ser livet lysere ut, men det tar ikke lang tid før skurkene som forfalsket pengene er etter dem.

20:50 Polarekspressen
Det er julekveld. Chris ligger våken på rommet sitt og lytter etter de kimende klokkene på julenissens slede. Plutselig hører han et dundrende brøl og utenfor huset venter en overraskelse. Et enormt damptog som inviterer ham til å bli med til selveste Nordpolen!

TV3:


10:30 Jul med Dennis
Til tross for at Dennis sliter med å takle nabolagets bøller, prøver han så godt han kan å gi Mr. Wilson julestemning. Men som vanlig forårsaker Dennis både kaos og fortvilelse, og Mr. Wilson greier å ødelegge den gode julestemningen. En juleengel dukker opp for å prøve å redde julen for familien Mitchell, Wilson og alle de andre.

12:10 En nisseløs jul
Julenissen bestemmer seg for å stå over den årlige julefeiringen. Selv ikke alvene og nissene som jobber for ham klarer å overtale ham til å ta del i feiringen.

Det blir krise på julenissens verksted da julenissen bestemmer seg for å stå over den årlige julefeiringen. Selv ikke alvene og nissene som jobber for ham klarer å overtale ham til å ta del i feiringen. Men da en ung gutt dukker opp, ser det ut som om julenissen kommer på andre tanker allikevel.

13:55 A Christmas Carol
Historien om den gamle, bitre Ebenezer Scrooge er basert på Charles Dickens' klassiske fortelling. Handlingen utspilles i London på Victoria-tiden. Den aldrende Ebenezer Scrooge er blitt en bitter, gjerrig og ondskapsfull mann. Men når han møter spøkelset Marley og andre ånder fra fortid og fremtid, blir Scrooges verdensbilde snudd opp-ned. Han blir aldri den samme igjen.

1. Juledag


NRK:


08:45 Holiday Inn - White Christmas
Amerikansk julefilm fra 1942 hvor den kjente sangen "White Christmas" av Irving Berlin blir fremført for første gang. Jim Hardy og Ted Hannover er venner og rivaler, og begge er forelsket i danseren Lila Dixon. Da Ted og Lila slår seg sammen og drar til Hollywood, bestemmer Jim seg for å trekke seg tilbake fra showbusiness. Han flytter ut på landet og starter et vertshus som bare er åpent i høytidene. Alt er riktig fint inntil Ted en dag kommer på besøk. Med Bing Crosby, Fred Astaire, Walter Abel, Marjorie Reynolds og Virginia Dale. Regi: Mark Sandrich.

15:35 Solan, Ludvig og Gurin med reverompa
Norsk tegnefilm fra 1998 basert på Kjell Aukrusts prisbelønte bok. Fjøsnissen Gurin gjør så mange revestreker at han til slutt får revehale til straff. Så får Gurin selv oppleve hvordan det er å bli ledd av. Men farligere er det når fine fruer på Frogner blir interessert i revehalen. Den kan bli til en flott stola. Heldigvis får Gurin hjelp av Solan og Ludvig. Regi: Nille Tystad og John M. Jacobsen. Stemmer: Wenche Foss, Grethe Kausland, Toralv Maurstad, Helge Reiss, Frank Robert, Pia Borgli, Bjørn Jenseg og Anders Hatlo.

16:45 Nordisk juleshow
For femte gang avvikles Danmarks Radios store juleshow med artister fra inn-og utland. Showets intnernasjonale kunstnere omfatter i år Shakin' Steves som hadde en verdenshit i 1985 med låten "Merry Christmas Everyone".Sissel Kyrkjebø begeistrer som vanlig det danske publikum, og vi får også bl.a.se og høre Suzanne Vega, Medina,dronninngen av dansk pop, Anne Linnet og for anledningen den skandinaviske gospeltrioen Marie Carmen Koppel, Ole Børud og Samuel Ljungbladh som synger julen inn i Aalborghallen.

18:05 Oliver Twist
Britisk drama frå 2007. Charles Dickens' udødelege klassikar om den unge, foreldrelause Oliver Twist i London på 1800-talet sluttar aldri å bevege. Ein meir uheldig start på livet enn den Oliver Twist vart tildelt kan vanskeleg tenkast. Født i eit fattighus av ei ugift kvinne som døyr etter fødselen, vart han ikkje forventa å leve natta over. Men Oliver er ein tøffing... Med William Miller, Timothy Spall, Sophie Okonedo, Adam Arnold, Tom Hardy, John Sessions, Gregor Fisher, Edward Fox og Rob Brydon.

TV 2:


13:00 Snow 2: Brain Freeze
Det er tre dager til jul, Nick og Sandy skal feire tidlig jul. Nick går tilfeldigvis gjennom et magisk speil, noe som gjør at han får hukommelsestap. Sandy må forsøke å redde julen ved å få ham til å huske, men Nicks nemesis, Buck, har skumle planer om å utnytte hukommelsestapet.

19:25 Pingvinenes marsj
I denne imponerende dokumentarfilmen følger vi keiserpingvinens strabasiøse vandring i Antarktis` ugjestmilde landskap. I matløse uker og måneder trosser de den polare vinteren for å sikre artens overlevelse. De marsjerer mellom havet og hekkeplassen, men har også spasert rett inn i hjertene til kinopublikum verden over.

TV 2 Filmkanalen:


11:00 101 Dalmatinere
Filmen forteller om dalmatinerne Pongo og Perdy som bor sammen med sine eiere Roger og Anita. En kveld blir dalmatinervalpene deres stjålet, sammen med en rekke andre valper i London-området. Hovedmistenkt er pelselskeren og furien Cruella DeVil. Pongo og Perdy går i spissen for leteaksjonen etter de forsvunne valpene, og med god hjelp fra dyr de møter på veien. En «live» versjon av Disneyklassikeren med 101 levende dalmatinervalper!

13:00 When Angels Come to Town
Jule-engelen Max har gjort en tabbe. Hans overordnede kommer til Jorden for å ordne opp, men kanskje er det ikke den største feilen han har gjort likevel.

15:00 Snow 2: Brain Freeze
Det er tre dager til jul, Nick og Sandy skal feire tidlig jul. Nick går tilfeldigvis gjennom et magisk speil, noe som gjør at han får hukommelsestap. Sandy må forsøke å redde julen ved å få ham til å huske, men Nicks nemesis, Buck, har skumle planer om å utnytte hukommelsestapet.

TVNorge:


20.00 Harry Potter og mysteriekammeret
Harry Potter gleder seg til å begynne på skolen igjen etter en lang og kjedelig sommer hos Dumlingene. Men rett før skolestart blir han advart mot å dra tilbake, fordi livsfarlige krefter skal være i sving på Galtvort. Harry trosser advarselen, og snart står han overfor svart magi som krever alt han har av mot og trolldomskunnskap.

TV3:


15:45 Happy Feet
I Kongepingvinenes rike kommer du ingen vei uten å kunne synge. Uheldigvis for Mumble, som er den dårligste sangeren i verden. Men han er kjempegod til å steppe! Moren hans synes at dansingen er sjarmerende, men faren hans synes ikke det passer seg å danse når man er pingvin. Og har man ingen spesiell hjertesang, kan man heller ikke finne kjærligheten. Med norsk tale.

17:50 Agent Cody Banks
Cody Banks er en sjenert tenåring som bor sammen med familien sin. I tillegg er han en svært effektiv CIA-agent. Nå har han fått i oppdrag å bli kjæreste med Natalie Connors, slik at han kan spionere på faren hennes, en vitenskapsmann som har utviklet en spesiell robot. Målet er å hindre at roboten faller i gale hender. Det skulle være et enkelt oppdrag, men Cody Banks er ikke så flink med damene.

19:40 Nanny McPhee
Cedric Brown har akkurat blitt enkemann, og sitter alene igjen med ansvaret for sine syv uregjerlige barn. Hele 17 barnepiker har sagt opp på grunn av barnas rampestreker, og Cedric vet ikke hva han skal gjøre. Så får han beskjed av en mystisk stemme om å ansette Nanny McPhee, en kvinne med magiske evner og helt spesielle triks for å holde barna under kontroll.

21:30 Notting Hill
Samspillet mellom Julia Roberts og Hugh Grant slår gnister i storfilmen Notting Hill - hvor handlingen er tett knyttet til deres egen hverdag som store stjerner. For hva skal man egentlig si når man plutselig står ansikt til ansikt med et av de mest berømte menneskene i verden? William Thacker er en nyskilt bokhandler fra London, som en dag plutselig settes i denne bisarre situasjonen. Anna Scott er nemlig verdens desidert mest kjente filmstjerne, og da hun spaserer inn døra til Williams bokhandel, klarer han med sin tilbakelente stil og britiske humor å sjarmere den amerikanske stjernen. De møtes flere ganger og blir stadig mer fascinert av hverandre, men er det noen fremtid for dem når de lever i to helt forskjellige verdener?

God jul ønskes alle lesere!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning