Grønt lys for omstridt linsevæske

Det er ikke er påvist noen link mellom soppinfeksjon på øyet og bruk av linsevæsken ReNu MoistureLoc som produseres for Europa, Midt-Østen og Afrika.

Publisert Oppdatert
Interoptik gjenopptar salget av den omstridte kontaktlinsevæsken ReNu MoistureLoc.

Grunnen er at det ikke er påvist noen link mellom soppinfeksjon på øyet og bruk av linsevæsken som produseres for Europa, Midt-Østen og Afrika.
- Årsaken til økede soppkeratitter i USA er ikke fastsatt, og helsemyndighetene i USA har heller ikke indikert at det finnes noen årsaksmessig relasjon til noe produkt, uttaler produsent Bausch & Lomb.

Gjenopptar salg
Linsevæsken ble nylig trukket fra markedet i USA, da det ble hevdet at den kan påføre soppinfeksjoner på øyet og mulighet for midlertidig blindhet. B&L tok selv initiativet til å trekke produktet fra markedet.

Men Interoptik velger å gjenoppta salget av linsevæsken.

- Etter å ha fått nødvendige garantier og informasjon fra produsenten Baush & Lomb om at produktene vi får til Norge er helt sikre, har vi valgt å gjenoppta salget av væsken, sier Håkon Fjeld-Hansen, administrerende direktør i Interoptik.

- Som B&L uttaler er det ingenting som tilsier at soppinfeksjoner på øyet har noen som helst forbindelse med bruk av denne linsevæsken, som dessuten kommer fra en annen fabrikk i et annet land.

Ikke fra USA
Interoptik informerer om at væsken som selges i Norge produseres av Bausch & Lomb i Milano, Italia - og ikke ved fabrikken i USA.

- På tross av at firmaet har meddelt at man temporært og frivillig har stoppet leveranser av væsken som produseres i USA, påvirker dette verken linsevæskene eller linsene som selges i Norge, skriver B&L.

Firmaet mener ReNu med MoistureLoc Multi-Purpose Solution, som selges i norske butikker, derfor er helt sikker å bruke når man rengjør og desinfiserer kontaktlinser.

Nøkkel til god øyehelse
Interoptik ønsker likevel å minne alle kontaktlinsebrukere om viktigheten av nøyaktig håndtering når man rengjør og oppbevarer linser. - Korrekt linsehåndtering er nøkkelen til å bevare god øyehelse.

Fjeld-Hansen sier det er viktig å oppsøke en optiker, en kanal som det er trygt å handle med.

-Det er viktig å forholde seg til sin optiker og fagkompetansen de besitter. Ikke kjøp slike varer i feil kanaler, og kontroller øynene regelmessig, helst to ganger i året. Det er de beste rådene jeg kan gi, sier Fjeld-Hansen.

__________________________________________________________________________

Foto: Desken.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning