Gravidtrening

Slik får du mosjon under svangerskapet.

Publisert Oppdatert
Det er ingen grunn til å gi opp treningen selv om du blir gravid. Og dersom du ikke er vant til å trene, er det ingen dum idè å begynne etter at de to strekene har vist seg.

Selvsagt er det smart å høre med fastlegen din og gjerne en personlig trener for råd og veiledning etterhvert som magen vokser.

Løping

Mange kvinner synes løping blir ubehagelig etter at magen har vokst litt, men om legen din mener det er greit for deg å løpe i sakte tempo, er det helt OK. Du må gjerne blande litt intervalltrening som gåing og løping om hverandre. Men dersom kroppen din ikke takler jogging skal du bytte treningstype med en gang.

Istedenfor kan du trene annerledes hvor du slipper å hoppe så mye. Sykling, stepmaskin og vannaerobic er flott trening. Fokusere på styrke og fleksibilitet, noe du gjerne overser til vanlig.

Yoga

Yoga er en av de beste treningene du kan foreta deg når du er gravid fordi du fokuserer på nedre del av magen og kjernemuskulaturen. Pusteteknikken du lærer deg, vil også hjelpe deg gjennom fødselen.

Driver du med yoga bør du skifte stillinger sakte og unngå kjappe bevegelser, slik holder du blodtrykket stabilt. Strekk godt ut og ikke ligg på ryggen mer enn et par minutter. Ikke ligg med ansiktet ned når magen har vokst. Det finnes mange yogaklasser spesielt for gravide kvinner.

Pilates

Også i pilates trener du kjernemuskulaturen noe som hjelper deg til god holdning etterhvert som du vokser deg større. Etter det første trimesteret bør du helst unngå å ligge på magen. Det tilbys mange klasser for gravide kvinner.

Kickboksing

Det sier seg selv at å bli sparket og slått i magen ikke er trygt for verken deg eller babyen. Isteden kan du holde deg til spark og slag i løse luften, men ikke ta for hardt i når du svinger. Gjennom dette styrker du sidemuskulaturen i magen.

Vekttrening

Vekttrening er super trening for gravide! Dette hjelper deg å takle at du legger på deg, hjelper deg mot ryggsmerter og gir deg ekstra styrke slik at du kommer deg igjennom dagen.

Når du kommer inn i andre trimester kan du sitte eller knele gjennom hver øvelse, dette gjør at balansen utfordres. Husk å puste godt og dypere enn vanlig. Legen din anbefaler gjerne at du ikke løfter for tungt og ikke tar mange repetisjoner, så husk å begrense deg.Kilde: Ivillage

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning