Gravidmote til fest

Hvordan pynte seg med voksende mage?

Publisert Oppdatert

Å være gravid på våren og sommeren kan by på utfordringer. Konfirmasjoner, 17. mai, bryllup og sommerfester krever pene antrekk - men hvordan i alle dager skal du få plass til magen? Det naturlige stedet å starte er i butikkene som har gravidtøy. Dessverre er utvalget dårlig, særlig i distriktene, og mange erfarer at det fort blir dyrt å oppdatere garderoben i takt med at magen vokser. Heldigvis finnes det råd!Prøv dette:

  • Selv om gravidtøy er det enkleste valget finnes det alternativer også i en vanlig dameavdeling. Tunikaer, store bluser, oversized kjoler og tights er fortsatt en del av trendbildet, og kan fungere også til gravide.
  • Omslagskjoler og topper kan knytes løsere etterhvert som magen blir større. Spesielt er varianter i stretchstoff gunstig, da de både er behagelige og enkle å justere.
  • Kjoler med empireliv er også et alternativ for gravide. Husk på at bysten også som regel vokser en god del, så du må kanskje belage deg på å gå opp en størrelse eller to. Velg gjerne en kjole med elastikk under bysten, da kan du vokse med kjolen.
  • Gå for nøytrale farger og snitt. En enkel sort kjole kan pyntes opp og ned på utallige måter, og ingen vil legge merke til at du bruker den samme kjolen omtrent hele svangerskapet.
  • De fleste store byer i både Norge og utlandet har spesialbutikker for gravide og ammende. I tillegg finnes det flust av både norske og utenlandske nettbutikker som selger gravidtøy.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning