Gratis jentetaxi!

Denne helgen og neste helg kommer du deg trygt hjem fra byen med gratis bil!

Publisert Oppdatert
Det er kvinnemagasinet Woman og bilgiganten Merceders-Benz som samarbeider om gesten natt til 1. og 2. desember og natt til 8. og 9. desember.

Opprør mot voldtekter

De fire bilene som er i sving vil skysse alle kvinner som ønsker det trygt hjem fra byen frem til klokken er 03.00, og holdeplassene er egne Woman-stands utenfor utestedene Onkel Donald og Stravinsky i Oslo sentrum. Sjefredaktør for Woman, Heidi Sinding-Larsen, vet hvordan det er å være ute etter en festkveld på byen.

- Det er ikke noe særlig å stå i lang taxikø og fryse rumpa av seg i nylonstrømper, eller ta sjansen på å gå hjem alene i høye hæler, sier Sinding-Larsen til Kvinneguiden.

Redaktøren og de andre i redaksjonen har sett seg mektig lei på voldtektsoppslagene som har preget nyhetene siste året. Nå oppfordrer de kvinner til å droppe pirattaxi.

- Vi kom på tiltaket på et av våre idèmøter da vi er veldig opptatte av at det har vært mye voldtekter og overgrep mot unge kvinner den siste tiden. Vi ønsker å gjøre dette for å glede folk, og vi ser på dette som en julegave til leserne våre, sier Sinding-Larsen.

Vil gjenta i flere byer

Ved Womanstasjonene vil det også deles ut goodiebager med blader, pleieprodukter og "dagen derpå"- snacks til jentene som venter på skyss. Redaktøren forteller at de valgte de første to helgene i desember for tiltaket fordi det nå er mye trøkk på byen med blant annet julebord. Også Mercedes-Benz er stolte av bidraget.

- Vi er glade for å kunne være med å bidra til å skape trygghet for kvinner i storbyen, sier markedssjef i Merceders-Benz, Christian Gottschalk.

Woman har fått positiv respons fra jenter og kvinner via facebookgruppen "Trygt hjem med Woman".

- Jeg er veldig spent! Vi synes det er viktig at kvinner er trygge i byen og ikke går hjem alene eller tar pirattaxi hjem. Womanbilene skysser deg helt hjem til døren gratis, sier redaktøren og fortsetter;

- Vi ønsker å gjenta tiltaket også til neste år i flere byer hvis dette blir suksess, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning