God trøstemat

Vi trenger alle å fylle tomrommet innvendig av og til!

Publisert Oppdatert
Vi jenter trenger trøstemat, maten som vi bare må ha, maten som får oss til å føle oss vel, bra og komfortable. Vanligvis dreier det seg om en fet pizza, sukkerholdig is, sjokolade, chips eller andre kaloribomber. Vanligvis - men ikke alltid!

Du kan nemlig lage masse, deilig mat uten at den trenger å bli så usunn som den i utgangspunktet er. Bytt ut margarin og smør med olje, bruk flere gode grønnsaker i rettene, bruk lettmeieriprodukter, bruk fullkornpasta og spis fullkornbrød istedenfor hvitt brød.

Nettstedet yourtotalhealth.com har sniffet frem noen gode, sunne trøstematalternativer som du kan spise i deg med ren samvittighet!

Tomat- og urtelasagne

En porsjon inneholder cirka 270 kalorier, 5 gram fett, 41 gram karbohydrater, 5 gram fiber og 20 gram proteiner.

Om du har brukt mye av ditt liv på å unngå å spise lasagne, skal du vite at du kan mikse sammen din egen, sunne vri, enten vegetar eller med kyllingkjøtt og gulrøtter! Når du tilbereder din lasagne skal du også tenke på å bruke olje og soyasaus, lettmelk og lettost for å gjøre retten så sunn som du kan.

Sunn burrito

En sunn burrito inneholder cirka 260 kalorier, 2 gram fett, 45 gram karbohydrater, 3 gram fiber og 8 gram protein.

Om du elsker meksikansk mat, vil du elske en sunn burrito. Innrullet i en deilig tortilla som du gjør litt småsprø i ovnen, finner du svarte bønner, ris og ost. Om du vil, kan du gjerne fylle i ekstra grønnsaker som tomat, paprika og mais!

God makaroni og ost

En porsjon inneholder cirka 290 kalorier, 7 gram fett, 44 gram karbohydrater, 5 gram fiber og 12 gram proteiner.

Den gode nyheten er at du kan leve ut din makaroni og ost-fantasi hver eneste gang du ønsker å kose deg med noe, uten å ødelegge din sunne diett! Du må bare forsikre deg om at du velger sunn makaroni. I dag finner du fullkornvarianter i de fleste butikker. Bruker du en lett ost til å smelte over og røre inn, gjerne litt urtekrydder og ketchup med redusert sukker, er slettes ikke dette så galt som man skulle tro.

Pizza kan også være sunt!

En servering inneholder cirka 200 kalorier, 6 gram fett, 19 gram karbohydrater, 7 gram fiber og 24 gram proteiner.

Elsker du pizza? Du kan faktisk nyte en herlig, italiensk pizza uten å få dårlig samvittighet. Lag en fullkornsdeig og gjør bunnen ekstra tynn. Fyll deretter på med sunne kylling- eller kalkunpølser, chili, paprika, tomatsaus og lettost. Nam!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning