Glade melkedrikkere

Folk som drikker melk er mest fornøyde med kroppen sin og glade i å holde formen.

Publisert Oppdatert
Folk med melkebart er visst ikke helt som andre, det viser iallefall undersøkelsen som Synovate MMI har gjort for Opplysningskontoret for Meieriprodukter - Melk.no. I undersøkelsen kommer det frem at melkedrikkerne har et sunt kroppsbilde og er opptatt av formen.

Sunn form

Nordmenn som drikker melk hver dag har et bedre kroppsbilde enn dem som ikke drikker melk, og er mindre opptatt av slanking enn gjennomsnittsnordmannen. Mens folk på slanker'n stort sett drømmer om bedre utseende, motiveres melkedrikkere som slanker seg først og fremst av tanken på å komme i bedre form.

Det viser den landsrepresentative undersøkelsen som nylig ble gjennomført opplyser Melk.no i en pressemelding.

Melkedrikkerne mest fornøyde

Synovate MMI har intervjuet 1007 nordmenn over 15 år om deres forhold til egen kropp og slanking. Undersøkelsen ble gjennomført på telefon i begynnelsen av mars 2007.

Slankehysteri til tross: I pressemeldingen kommer det frem at nordmenn er stort sett ganske fornøyd med kroppen sin - uten at undersøkelsen sier noe om vi har grunn til å være det eller ikke.

Nær åtte av ti nordmenn krysser av for ganske eller meget fornøyd når de blir spurt om eget kroppsbilde. Og melkedrikkerne er mest fornøyde av alle. Av dem som nyter tre glass melk eller mer om dagen er det nær ni av ti som er meget eller ganske fornøyd med kroppen de ser i speilet.

For helsens skyld

Ikke overraskende er synet på egen kropp utslagsgivende for om vi søker en slankere midje eller ikke. De som er fornøyde med kroppen, slanker seg i mindre grad enn de som gjerne skulle hatt en litt annen silhuett.

Slanker melkedrikkerne seg, er det for helsens skyld. 41 prosent av dem som drikker tre glass melk om dagen eller mer oppgir det som viktigste årsak for å slanke seg. Dette i motsetning til folk flest.

Slankere kropp og bedre utseende scorer høyest blant årsakene til å gå ned i vekt når befolkningen over 15 år sees under ett.Kilde: Melk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning