Garantert slank!

Her er supermaten som lett slanker deg!

Publisert Oppdatert


Vi nærmer oss juleferie og mye god julemat venter på å bli stappet, stekt, kokt og ikke minst smakt på! Kiloene lures gjerne raskt på hoftene, vær derfor klar over hvilken mat som garantert hjelper deg ned i vekt.

Du har kanskje hørt at blåbær og brokkoli får deg slank. Men det er også mange flere matsorter din daglige diett bør inneholde. Her har du fem av de:

1) Grapefrukt

Det finnes mye forskning som støtter oppom grapefruktens rykte som en fettforkjemper. Forskere har funnet at om man regelmessig spiser en halv grapefrukt før et måltid, kan dette føre til at man går ned kilo. I tillegg inneholder grapefrukt vitaminer som forebygger kreft, og en halv frukt inneholder kun 39 kalorier.

2) Sardiner

Sardiner er kanskje en av tidenes sunneste matvarer og er perfekt for folk som ønsker å gå ned i vekt. Sardiner er fullstappet av proteiner som hjelper å stabilisere blodsukkeret, hjelper på metthetsfølelsen og stimulerer til høyere forbrenning. Dessuten får du i deg plenty med omega-3 noe som blant annet hjelper på å bedre humøret. Og når du er i godt humør får du lyst på mindre usunn mat!

3) Gresskar

Gresskar sies å være blant den beste slankematen av alle. Gresskar på boks inneholder mye fiber og mindre enn 40 kalorier. Studier viser at mye fiber i kosten gjør det lett å slanke seg. Du blir fort mett av å spise gresskar og det smaker godt i mange varianter.

4) Renskåret biffkjøtt

Kjøtt er bra til slankemat. Rent biffkjøtt inneholder mye proteiner. Du slanker deg ved å spise proteiner av flere grunner. Protein stimulerer forbrenningen, hjelper på metthetsfølelsen, og hindrer deg i å overspise på annen mat. Renskåret biff inneholder mye omega-3 og gir deg med andre ord flere helsefordeler.

5) Grønn te

Dette naturlige slankemiddelet er ikke mat, men å drikke grønn te er fremdeles en fantastisk måte å slanke deg på. Og grønn te inneholder svært mye antioksidanter, forebygger hjertesykdommer, styrker fordøyelsen og regulerer blodsukkeret og kroppstemperaturen. Teen styrker forbrenningen og hjelper deg dermed til å gå ned i vekt. Drikk grønn te daglig for å styrke forbrenningen din. Enkelte forskere forteller at fem kopper om dagen er det som skal til for å gå ned i vekt, samtidig demper det stressnivået i kroppen.Kilde: IvillageIllustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning