Forsiktig og fornøyd

Graviditet er ikke en sykdom, men det er en god ide å holde seg til noen enkle regler i begynnelsen slik at perioden blir enklest mulig for deg.

Publisert Oppdatert
De fleste kvinner avslører ikke graviditeten for venner og familie før etter tre-måneders "faretiden" da risikoen er størst for å abortere de første månedene. Dette er blant annet fordi at barnets organer ikke er skikkelig formet enda.

Dette er også den viktigste tiden for barnet å utvikle seg på, så gi barnet den beste starten du kan ved å sørge for at tilstanden din er fin og du er i toppform.

Medisinsjekk

Om du prøver å bli gravid samtidig som du tar regelmessig medisin, sørge for at du snakker med en doktor eller apoteker så tidlig som mulig.

Dette er viktig for å sjekke om noen av medisinene kan være skadelige for det lille fosteret. Noen medisiner kan være farlige å bruke de første tre månedene når babyens kroppsstruktur formes i magen.

Før du i det hele tatt tenker på å prøve å bli gravid, ta en generell helsesjekk hos legen, helsesøster, gynekolog eller på din lokale kvinneklinikk. Sørge for at du er oppdatert på alle de viktige vaksinene.

Spør legen din om du er usikker og han/henne vil organisere en behandling for deg.

Livsstilsendringer

Det er ingen mirakelmetoder for unnfangelse, men om du gjør noen små endringer i livsstilen din, kan dette gjøre en stor forskjell;

Slapp av:

Stress og tretthet vil gjøre deg utslitt og redusere sexlysten din. For å bli gravid trenger du å ha lyst å ha sex med mannen din!

Stump røyken:

Flere studier har vist at røyking skader kvinners fruktbarhet og kan gi menn ereksjonsproblemer.

Begrense alkoholinntaket:

Samtidig som dette skader fosteret, kan alkohol også redusere fruktbarheten din.

Vær forsiktig med medisiner:

Om du forsøker å bli gravid, spør en apoteker eller en lege før du tar noe medisin i det hele tatt.

Ta i betrakning at du forsøker å bli gravid mens du planlegger fremtiden, det er ikke noe å poeng i å bestille en dykketur i et ferieparadis eller en tur gjennom Thailand om du håper på å få en baby snart.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning