Flere kule mager i Oslo

Nå åpner endelig en spesialbutikk for gravide i Oslo sentrum. Etter å ha drevet mammabutikken Den Kule Mage på Grünerløkka i tre og et halvt år, satser innehaver og gründer Ariane Spandow videre og åpner ny avdeling av Den Kule Mage på Glasmagasinet ved Stortorvet.

Publisert Oppdatert
Samtidig som Ariane Spandow har gått svanger med ideen om å åpne den andre Kule Mage på Glasmagasinet har hun selv fått en kul mage å håndtere.

- Med butikkåpning i februar og egen termin i april blir det nesten som å vente tvillinger.Men jeg får i alle fall en liten pustepause mellom ankomsten av mine babyer, sier Ariane.

Den Kule Mage er en konseptbutikk for gravide, babyer og barn. Her selges designerklær for gravide, eksklusive barne- og babyklær og tilbehør. Butikken har valgt å satse på klær med farger og snitt man ikke får tak i mange andre steder. Mye av klærne kommer fra Frankrike og Danmark, men det tilbys også norsk design. For å få klær spesielt tilpasset norske kvinner har Ariane også etablert sitt eget merke med samme navn som butikken. I denne serien finnes kosedresser, frottéskjørt, topper, t-skjorter og jeans. Klærne er dyrere enn hos kjedebutikker, men man finner billigere varianter også her.

- Det er noen merker som er veldig dyre innenfor mammaklær også er det noen som ikke er så dyre. Men H&M nivå er det ingen nisjebutikker som kan konkurrere mot uansett. Et annet tilfelle for hvorfor gravideklær kan være noe dyrere enn vanlige klær kan være at kvantiteten innenfor produksjon ikke er like stor som for andre merker der man har et større marked.

Konseptet ble startet da Ariane engasjerte seg i debatten rundt hvorfor det ikke ble tilrettelagt for nybakte foreldre med barnevogn.

- I 2003 var det mye skriverier om barnevogn "mafiaen" som trillet rundt og ikke fikk ta med vognene inn på café, så min første tanke var å starte opp et tilholdssted for dem. Da jeg gikk videre med denne ideen til Spabogruppen, som er morselskapet, sa styret at dette ikke var en økonomisk holdbar ide. Så da begynte jeg å snakke litt rundt med forskjellige mennesker og spinne litt på dette å åpne et "konsept hus" for gravide og trillende foreldre. Konkurransen innenfor gravide klær var ikke stor, men de gravide klagde på lite utvalg. Derfor kom vi til at vi skulle åpne med mammaklær, barneklær, leker og tilbehør og en baby café.

I dag er Cafeen nedlagt, men butikken består, og har rukket å bli et velkjent møtested for både gravide og småbarnsforeldre. Den nye avdelingen på ærverdige Glasmagasinet midt i Oslo sentrum blir en motvekt til den eksisterende butikken i Markveien.

- Det å ha butikk i et senter blir en ny opplevelse i forhold til å drive på gateplan. Vi gleder oss til å kunne tilby mammaklær til alle vordende mødre, sier Ariane Spandow.

Mens konseptet i Markveien inkluderer leke- og stellerom har Ariane sørget for at butikken i Glasmagasinet er plassert i 3. etasje ved siden av Brio lekeforretning, café Opus, heis og stellerom.

Ariane hadde lenge gått svanger med ideen om å starte egen virksomhet da hun åpnet butikken på Grünerløkka i 2003. Hun har hele tiden hatt ønske om å utvide med flere avdelinger når tiden var moden. Det er den nå. At hun selv venter sitt første barn i løpet av våren har ikke vært noen hindring. Med ny daglig leder på plass og ny butikksjef til avdelingen på Glasmagasinet skulle alt være i orden, selv om hun blir borte en periode. Men med gründerblod i årene spørs det om hun klarer å holde seg helt unna.

- Jeg trives så godt med å drive butikk og gleder meg hver dag til å gå på jobb. Kundene er jo alle i "lykkelige omstendigheter", og jobben er derfor fylt med mye glede og forventning, sier Ariane.

Den Kule Mage åpnet på Glasmagasinet torsdag 1. februar.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning