Flat mage, ja takk!

Ingenting kommer gratis, slik jobber du for musklene!

Publisert Oppdatert
Undersøkelser viser at 83 prosent av amerikanske kvinner ønsker seg flatere mage, forteller nettstedet health.com. Det viser seg at kvinner legger på seg rundt magen når de eldes fordi forbrenningen går ned og fettet liker seg rundt midjen. Stress og hektiske hverdager spiller også en stor rolle her, når du er stresset produserer kroppen kortisol, noe som igjen fører til at midjemålet øker.

Det finnes likevel håp! Her har du noen effektive måter å stramme opp magen din på.

Riktig mat

 • Spis mer, men sunn mat. Undersøkelser viser at kvinner som spiser 400 kalorier mer per dag, men endrer dietten til å inneholde sunnere mat, har vesentlig mindre sjanse for å legge på seg magefett enn kvinner som spiser mindre, men mer umettet fett og mindre fiber.

 • C-vitaminer hjelper mot magefett. Sitrusfrukter og juice inneholder mest C-vitamin, men du får også dette fra brokkoli, tomater og rød paprika.

 • Proteiner gjør at du føler deg mett og fører lettere til vekttap, særlig rundt magen. Rent kjøtt er derfor god slankemat.

 • Hold deg til olivenolje. En middelhavsdiett er godt for hjertet, men dette hjelper også på å forebygge magefett. Bytt ut fete dressinger med dressinger basert på olje og eddik.

 • Spis mer omega-3. Mat som valnøtter og sjømat reduserer produksjonen av stresshormonet adrenalin som gjør at du får mer fett rundt magen.

 • Drikk deg slankere. Vann med sitron er bra, det hjelper på fordøyelsen, gjør at du føler deg mindre sulten og det hjelper på forbrenningen. Legg til et par sitronskiver i vannet, det smaker også godt!

 • Vin er bra! Et glass vin på kvelden er slettes ikke dumt. Kvinner som konsumerer moderate mengder med alkohol har faktisk mindre magefett enn avholdskvinner, det viser en studie gjort av Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

  Trening

  Du kan selvsagt operere bort magefett, men det vil likevel ikke erstatte trening. Fettsuging hjelper Hollywood-mammaer bort med overflødig fett rundt magen, men det er også en økende trend blant vanlige kvinner. Dersom du vurderer fettsuging skal du vite at legene som oftest anbefaler deg å trene og spise sunt en god stund før du gjennomgår inngrepet. Dette er fordi kirurgene skal slippe å suge ut for mye slik at inngrepet blir mindre og lettere.

  Har du valgt å fettsuge magen, vil det ta to uker før du kan gå en lang tur igjen og etter seks uker kan du jobbe igjen, men du må fremdeles trene for å holde magen i form.

  Eksperter anbefaler derfor at man trener og spiser riktig for å holde magen i form. Mange kjendiser skryter av pilates og yogatrening. Dette er fantastisk magetrening fordi man hele tiden utfordrer magemusklene.

  Forskning viser at pilates utfordrer magemusklene i mye større grad enn vanlige sit-ups. Yoga er også bra for lange, smale magemuskler. Den berømte "planken" er egentlig en yogaposisjon som utfordrer magemusklene maksimalt. Trener du planken tre sett under hver trening du gjennomfører, er du sikret en strammere mage!

  Gå det av deg

  Planken og sit-ups er god trening for å styrke magemusklene både oppe og nede. Men om du ikke forbrenner mer fett på kroppen, er det vanskeligere å få magemuskene mer synlige. Den enkleste måten å forbrenne fett på, er kondisjonstrening som løping, sykling eller svømming.

  Om du ønsker mindre magefett på kroppen, skal du ifølge treningseksperter trene kondisjon i 30 minutter eller lengre seks dager i uken. Har du ikke tid til det? Skvis inn en 15 - 20 minutters gåtur før og etter jobb, pluss en lang tur på lørdag og søndag.  Kilder: Health.com, about.com, fitness.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning