Fet kveld

Unngå å spise deg tykk hjemme.

Publisert Oppdatert
Helseekspert Amanda Ursell tar et oppgjør med slankemyten om å spise mindre om kvelden. Er det virkelig slik at vi blir fetere av maten vi spiser sent om kvelden?

Borte bra, hjemme verst?

Det har lenge blitt sagt at vi brenner mindre kalorier om kvelden sammenlignet med hva vi forbrenner om dagen, og om vi spiser sent om kvelden er det større sjanse for at kaloriene blir til fettceller rundt magen. Eksperten forteller at dette er en ren myte og kan berolige oss med at forbrenningen i kroppen stort sett holder seg jevn gjennom hele døgnet. Med andre ord; forbrenningen går ikke ned sammen med solen.

Ursell mener heller at dersom du sliter med å gå ned kilo, skal du heller ta en kikk på kaloriene du spiser over uker og måneder istedenfor å tenke over kaloriene du spiser rett før du legger deg.

Eksperten forteller til nettstedet about.com at mennesker har en tendens til å spise sunt og bra på jobb for så å spise mye og usunt når de kommer hjem igjen og derfor legger de på seg mer av maten de spiser om ettermiddagen og kvelden.

- Har du liggende kosemat som is og sjokolade i kjøleskap og fryser, kjeks og chips på kjøkkenet eller noen lagrede kaker, er dette veldig enkelt å konsumere i løpet av kveldene. Det samme gjelder alkohol, sier Ursell.

Det trenger ikke være vanskelig

  • Ekspertens råd er mange, men enkle; behandle deg selv på samme måte hjemme som du behandler kroppen din på jobben.

  • Du skal selvsagt gjøre det du ønsker for å slappe av når du kommer hjem, men det trenger ikke handle om å spise mer.

  • Om du lager til en sunn matpakke til jobben, hvorfor ikke lage til en sunn matpakke til kveldsmat i samme slengen?

  • Det kan være lurt å hakke opp rå grønnsaker som blomkål, gulrøtter, selleri eller brokkoli og ta med som snacks på jobben, lag dette til hjemme også.

  • Har du lyst på litt ekstra om kvelden, kan du blande en smakfull dip til grønnsakene. Bytt ut fet rømme med yoghurt, lett kesam eller olivenolje dersom det passer.

  • Drikk mye grønn te, vann med eller uten smak og kullsyre eller sukkerfri brus i løpet av dagen. Væske metter og er bra for kroppen.

  • Du trenger ganske enkelt ikke kjøpe inn kosemat når dere handler til hjemmet. La være å ha "koseskap" på kjøkkenet og heller handle inn snop og godterier samme dagen det skal spises.

  • Tenk over at du er et forbilde også for dine barn. Vil du at de skal vokse opp og tillegge seg usunne vaner? Selv om godterispisingen ikke synes på de ennå, vil det gjøre utslag senere.

  • Akkurat som du har spiserutiner på jobben din, skal du ha spiserutiner hjemme. Spis middag, mellomsnacks som oppskjært frukt og grønt, og kveldsmat til faste tider. Da får du mindre lyst på "kosemat".Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning