Dette hater menn

I motsetning til kvinner, kan de faktisk ikke fordra denne stilen.

Publisert Oppdatert
Kvinner er glade i "shabby chic" - stilen, men gutta kan ikke fordra denne stilen, ifølge en undersøkelse fra anbudstjenesten FINN oppdrag.

35 prosent av de spurte i undersøkelsen sier de helst vil ha en klassisk interiørstil. Minimalisme er nest mest populært; 18 prosent sverger til dette.

Menn misliker stilen

Både kvinner og menn foretrekker disse stilene. Men en del av kvinnene har altså en forkjærlighet for "shabby chic". 10 prosent av kvinnene har dette som en favoritt, noe som gjør stilen til den tredje mest populære blant kvinnene. Menn ønsker derimot "shabby chic" dit pepper'n gror. Kun 1 prosent av mennene kunne tenke seg å la nostalgi, rosemønstre og slitte interiørinnslag prege hjemmet sitt.

Les også: Finn din stil til hjemmet

Les også: Vårens interiør

Les også: Lite rom - god plass- Kvinner som går med oppussingsplaner og sliter med å overtale mannen, gjør nok klokt i å droppe "shabby chic". Dette er jo også en ganske feminin stil, så det er ikke overraskende at menn foretrekker andre ting. Sjansen for å få gjennomslag hos partneren er større hvis man går for en klassisk eller minimalistisk variant, sier Tine Reuterdahl, markedsdirektør i FINN oppdrag.

Kvinner mest stilsikre

- Samtidig tyder undersøkelsen på at det er flere menn enn kvinner som er usikre på hva slags interiørstil de vil ha. Derfor er det kanskje fortsatt håp for kvinnelige "shabby chic"-entusiaster, sier Reuterdahl, og forteller at 23 prosent av mennene ikke vet hvordan de helst vil ha det hjemme, mot 9 prosent av kvinnene.

Kitch og stiler med et eksotisk eller overdådig preg er noe av det minst populære, både blant kvinner og menn.

Industripreget trend

- Menn har trendene på sin side i år, for "shabby chic" er definitivt på vei ut. Den såkalte "country chic"-stilen tar mer over. Også denne er rustikk, men mindre romantisk. Industripreget interiør er dessuten hot, samt å blande nytt og gammelt, sier Bjørg Owren, administrerende direktør i Informasjonskontoret for farge og interiør.

Kremhvitt er yndlingsfargen - men farger er mest trendy

På spørsmål om hvilken farge de helst ville malt stueveggen i, foretrekker nesten halvparten kremhvitt; 48 prosent av kvinner og menn. Kaffetoner er nest mest ettertraktet; 16 prosent av kvinnene og 12 prosent av mennene svarer dette. Tapet kommer på tredjeplass; 6 prosent av svarene hos begge kjønn. Deretter følger kritthvitt, ifølge 6 prosent av kvinnene og 4 prosent av mennene. Farger som blått, grønt og lilla er uinteressant.

- Farger har i flere år vært helt borte fra trendbildet. Noen har vært vågale og malt én vegg i én sterk nyanse. Nå er farger faktisk siste skrik, og de skal pryde alle veggene i et rom, sier Owren.

Interiørtrender nå

  • Country chic - rustikt, men mindre feminint og romantisk enn shabby chic.
  • Industripreg - stramt og funksjonelt, kan gjerne være bruktkupp .
  • Miks av nytt og gammelt og ulike stilarter .
  • Tregulv med brede planker, som gir et landlig preg.
  • Store fliser, gjerne i steinfarger .
  • Farger på veggene - alt fra mørkere blå- grå- og bruntoner til lysere beige- og gråtoner.
  • Gardiner med sidesjal og fòr .


  • Kilde: Kilde: FINN.no, IFI
Moderne-interir220 Moderne-bad220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning