Den nye vinen

Nå skal du drikke 'blingbling' og dyrt om du følger med i tiden. - Trenden handler om luksusforbruk, sier trendanalytiker Ole Petter Nydalen.

Publisert Oppdatert
Det er snart sommer, derfor passer den ferske vintrenden så bra. For å være in skal du nemlig fylle glasset ditt med musserende fruktbobler.

- Champagne er klart mest trendy for tiden, det er en del av 'blingbling' trenden som handler om luksusforbruk. Jeg tror ikke det er så mye trendy innen vanlig vin, der handler det mye om pris, vinekspertenes anbefalinger og ikke minst egen smak, sier trendanalytiker Ole Petter Nydalen.

Trendy juice

I mange arbeidsmiljøer snakkes det om 'den nye vinen' mellom kontordørene, det ryktes at det er overklasse-riktig å drikke presset druejuice fra Italia fremfor noe annen vin. Trendanalytikeren er derimot ikke så sikker på dette.

- Dette vet jeg ikke. Det er dog en trend mot 'den nye verden' som Chile, Australia og USA og det har kanskje å gjøre med at folk har større tilbud, og ikke minst at de utvikler sin egen smak og dermed ikke er avhengig av å styre etter "franske merkevarer", forklarer Nydalen.

Han tror likevel at italiensk vin kan være ettertraktet fordi den italienske, usnobbete middelhavsstilen er mer attraktiv og relevant for nordmenn enn den franske, mer "forfinede" kulturen.

- Dessuten handler det mye om pris her, sier han.

Australsk herlighet

Fra og med 1 april ble prisen på den australske vinen Mount Horrocks Watervale-riesling satt ned fra kr 164 til kr 139. Dermed er dette blitt et av de beste australske kjøpene på Vinmonopolet.

Mount Horrocks-vinene lages av Stephanie Toole, ektefellen til Australias fremste riesling-vinmaker, Jeffrey Grosset. Watervale er hjertet i Clare Valley som ligger 120 km nord for Adelaide i South Australia. Herfra kommer de beste og mest lagringsegnede australske rieslingene.

Da E24s vinforum testet Mount Horrocks mente nettstedet at vinen var en frisk australsk riesling med syntetisk eplepreg og innslag av sitrondrops, mineraler og blomster på duft. Rank, smaksrik, syrlig og tørr vin med god lengde.

For folk flest

Nydalen mener at vin er blitt mer folkelig, det er ikke lenger slik at gylden eplenektar eller mørk plommejuice tilhører overklassen.

- Jeg tror heller at det er omvendt, at det er en nedsnobbing og folkeliggjøring av vinen, sier han.

Derfor er det også lov å nyte et glass rett som det er;

- Man kan drikke vin når som helst, sier Nydalen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning